۱۸ آبان ۱۳۹۲

جاذبه های توریستی تاج محل، هند

۱۸ آبان ۱۳۹۲ 4699 بازدیدکننده 3 نظر
جاذبه های توریستی تاج محل، هند در این مقاله می خوانید

آگرا یکی از شهرهای هند می باشد که دارای معابد و آثار فراوانی می باشد این مقاله شما را با این آثار دیدنی آشنا خواهد کرد ...

جاذبه های توریستی تاج محل، هند

مکان های دیدنی تاج محل

 تاج‌محل (Taj Mahal) یک مسجد ساخته شده از مرمر سفید است که در شهر آگرا هند قرار دارد. این معبد به وسیله امپراتور مغول شاه جهان، در یادبود همسر سومش، ممتاز محل، ساخته شد. تاج‌محل به عنوان جواهر هنر اسلامی در هند شناخته شده و از آن به عنوان یکی از شاهکارهای میراث جهانی یاد می‌شود.

در سال 1983، تاج‌محل به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شد. گنبد سفید مرمری، شناخته ‌شده ترین بخش تاج‌محل است. ساخت این بنا در حوالی سال 1632 شروع شده و حدود سال 1653 به پایان رسید. در ساخت این بنا از هزاران هنرمند و طراح استفاده شد. ساخت تاج‌محل، به هیئتی از معماران که تحت نظارت سلطنتی قرار داشتند و از جمله آن‌ها می‌توان به عبدالکریم مأمور خان، ماکرامات خان، و استاد احمد لاهوری اشاره کرد، سپرده شد. لاهوری به عنوان طراح اصلی این بنا شناخته می‌شود.

 

تاریخچه ساخت تاج محل

در سال 1631، شاه جهان، امپراتور هند در زمان شکوه امپراتور مغول، به خاطر از دست دادن همسر خود، ممتاز محل که یک شاهزاده ایرانی بود که زمان به دنیا آوردن چهاردهمین فرزند خود از دنیا رفته بود، بسیار ناراحت و غمگین بود. ساخت تاج‌محل در سال 1632 آغاز شد. عشق شاه جهان به همسر خود و غم از دست دادن وی، معمولاً به عنوان دلیل اصلی ساخت تاج‌محل مطرح می‌شود. مسجد اصلی در سال 1648 پایان یافته و اتمام کار ساختمان‌های اطراف و باغ آن پنج سال به طول انجامید. شاه جهان تاج‌محل را با کلمات زیر توصیف کرد:

اگر گناهکاری در اینجا پناه بگیرد،همانند شخصی که بخشیده می‌شود، از گناه پاک می‌گردد.اگر گناهکاری راهش را به این ساختمان پیدا کند،تمام گناهان گذشته وی از او شسته خواهند شد.نگاه کردن به این عمارت آه‌های غم انگیز در انسان ایجاد می‌کند و ماه و آسمان از چشم‌های خود بر آن اشک می‌ریزند.در این جهان این عمارت ساخته شده است،تا عظمت خداوندی را به ما نشان دهد.

 

مقبره شاهزاده ایرانی 

مقبره در مرکزیت توجه تمام ساختمان تاج‌محل قرار دارد. این سازه عظیم که از سنگ مرمر سفید ساخته شده است، بر یک پایه مربعی قرار داشته و شامل یک ساختمان متقارن و یک ایوان است که بر روی آن‌ها یک گنبد و گلدسته قرار گرفته شده است. همانند اکثر مقبره‌های مغولی، عناصر پایه از معماری ایرانی الهام گرفته شده است.

 

خصوصیات مقبره

گنبد مرمرین که بر روی مقبره قرار گرفته، بارزترین خصوصیت این بنا است. ارتفاع آن تقریباً 35 متر است و بر روی یک پایه استوانه‌ای به ارتفاع 7 متر که همان اطراف مقبره است قرار داده شده است. به خاطر شکل گنبد، معمولاً از آن با نام گنبد پیازی تعبیر می‌شود. بالای گنبد، با طرح نیلوفری تزئین شده که ارتفاع آن را نیز بیشتر نشان می‌دهد. شکل گنبد، به خاطر وجود چهار کیوسک گنبد شکل که شکل پیاز مانند گنبد اصلی را در خود داشته و در چهار گوشه آن قرار داده شده‌اند، بیشتر در نظرها جلوه می‌کند. در بالای گنبد و کیوسک‌ها ، از گلدسته‌های طلاکاری شده که از عناصر تزئینی در معماری ایرانی و هندی می‌باشد، استفاده شده است.

گلدسته اول، در ابتدا به طور کامل از طلا ساخته شده بود، ولی در اوایل قرن 19، با برنز طلاکاری شده تعویض شد. در بالای گلدسته، یک شکل ماه قرار داده شده است که نوک‌های آن به سمت آسمان بوده و علامت نشان‌دهنده دین اسلام است.
مناره‌ها که هر کدام بیش از 40 متر ارتفاع دارند، میل شدید طراح به تقارن را نشان می‌دهند. این‌ها به عنوان مناره‌های قابل استفاده طراحی شدند که مؤذن‌ها بتوانند از آن‌ها برای اذان گفتن و اعلام زمان نماز استفاده کنند. هر مناره به طور مناسبی توسط دو ایوانک، به سه قسمت مساوی تقسیم شده است. مناره‌ها کمی دورتر از پایه مسجد ساخته شده‌اند تا در صورت فرو افتادن، مواد آن‌ها به داخل مقبره فروریزش نکند..

 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040