۱۶ مهر ۱۳۹۳

علل رویش موهای زائد در زنان چیست؟

۱۶ مهر ۱۳۹۳ 75198 بازدیدکننده 1 نظر
علل رویش موهای زائد در زنان چیست؟ در این مقاله می خوانید

ممکن است شما نیز جزء آن دسته از بانوانی باشید که از وجود موهای زائد در بدن و صورت خود ناراحت هستند. در اینجا با راه های درمان این موها آشنا خواهید شد. ...

علل رویش موهای زائد در زنان چیست؟

 

بیشتر خانم‌ها پشت لب و روی چانه، سینه، پشت، و شکم موهای بسیار ریز و نازکی که کرک نامیده می‌شوند، دارند. هیرسوتیسم (hirsutism) شرایطی است که طی آن این کرک‌ها، خشن و سیاه می‌شوند که برای آقایان طبیعی است. تفاوت اصلی بین موی طبیعی وهیرسوتیسم در بافت مو می‌باشد. هیرسوتیسم یک شرایط بی‌ضرر است اما بعضی از خانم‌ها آن را خجالت‌آور می‌دانند و همچنین این یک چالش طولانی مدت است.

 

دلایل

زنان مقدار بسیار کمی هرمونهای مردانه دارند، اما هنگامی که میزان تولید اندروژنها (هرمونهای مردانه) در تخمدان‌های زنان خیلی زیاد باشد، می‌تواند منجر به رشد موهای زائد شود.

بعضی مواقع این شرایط نتیجه وراثتی است که در خانواده جریان دارد.

سندروم تخمدان پلی کیستیک یکی از رایج‌ترین علل رویش موهای زاید است. زنانی که به این سندروم مبتلا هستند، هیروسوتیسم را همراه با آکنه دارند؛ طاسی در نزدیکی پیشانی و اختلال‌های قاعدگی یک بیماری مزمن است. همچنین سندروم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند با مشکلات دیگری چون دیابت، کلسترول بالا، و بیماری‌های قلبی همراه شود.

هیرسوتیسم ناشناخته –هیرسوتیسمی که هیچ دلیل قابل‌تشخیصی ندارد. که گونه خفیفی از PCOS است و یک بیماری مزمن است. علامت اصلی این بیماری، افزایش تدریجی رشد مو در زنان است. هیرسوتیسم ناشناخته چرخه قاعدگی طبیعی را بر هم نمی‌زند.

همچنین تومور یا سرطان غده فوق کلیوی یا سرطان تخمدان می‌تواند باعث رشد موهای زائد در زنان شود.

علاوه بر این استفاده از بعضی داروهای خاص تستسترون، استروئیدهای انابولیک، سیکلوسپروین، و ماینوکسیدیل می‌تواند به رشد موهای زائد منجر شود.

هنوز هیچ دلیل خاصی برای رشد موهای زائد پیدا نشده است.

 

راه‌های درمان رشد موهای زائد در خانه

درمان رویش  موهای زائد

 

هیرسوتیسم طبیعتاً یک مشکل طولانی مدت است. تعدادی روش برای برداشتن یا درمان موهای زائد وجود دارد.

کاهش وزن در زنان چاق می‌تواند رشد موها را کاهش دهد.

روشن یا بی‌رنگ کردن آن‌ها ممکن است باعث کمتر دیده شدنشان شود. این روش را می‌توان همزمان با درمان دارویی انجام داد.

موهای موقت را می‌توان با تیغ یا کندن برداشت، تیغ زدن یک روش بی‌خطر و موثر برداشتن مو است ولی نیازمند جلسات منظم است.

برای برداشتن موها می‌توانید از مواد شیمیایی موبر، موم، سفیدکننده، و عوامل برداشتن مو استفاده کنید. بی‌رنگ کننده‌های مختلف می‌توانند برای روشن کردن موها به کار روند. این مواد ممکن است باعث حساسیت پوستی در برخی افراد شود. بنابراین قبل از استفاده باید روی یک قسمت کوچکی از پوست آزمایش شود.

 

درمان پزشکی موهای زائد و ناخواسته

درمان پزشکی رویش  موهای زائد

 

هنگامی که رشد موها در اثر اختلالات غده فوق کلیوی باشد ، ممکن است درمان پزشکی لازم باشد. داروها به شکل قرض‌های ضد بارداری و داروهای آنتی آندروژن توسط پزشک تجویز می‌شود. این یک درمان بلندمدت برای رشد موهای زائد می‌باشد. قرص‌های ضد بارداری در پایین آوردن سطح آندروژنها کمک کند. به طور کلی این انتخاب اول پزشکان برای درمان هیرسوتیسم است. این قرص‌ها می‌تواند چرخه منظم قاعدگی را در زنانی که عادت ماهانه ندارند و یا قاعدگی نامنظم دارند تثبیت کند.

یک کرم دارویی به نام eflorenithine (افلورنیتین) ممکن است برای کاهش رشد موهای صورت تجویز شود. این کرم موها را به طور دائم حذف نمی‌کند ولی نتیجه استفاده مداوم آن بعد از 6 تا 8 هفته قابل توجه است. هنگامی که استفاده از آن متوقف شود، موها به همان شکل قبل از درمان برمیگردند.

ممکن است به منظور کاهش رشد موهای زائد، به زنان دارای اضافه‌وزن توصیه کاهش وزن شود. کاهش وزن به کاهش سطح استروژن‌ها هم کمک می‌کند. نامنظمی‌های قاعدگی را می‌توان بعد از کاهش وزن کنترل کرده و منظم کرد.

امکان برداشتن دائمی موها با لیزر (electrolysis) یا جریان الکتریکی وجود دارد. اثر آن دائمی است، ولی بسیار گران است و چندین عوارض جانبی دارد مثل ورم، زخم و قرمزی پوست دارد.

بهترین حالت درمان موهای زائد با لیزر، زمانی است که برای درمان‌بخش وسیعی از پوست استفاده شود. لیزر روی موهای سیاه اثر دارد ولی روی موهای روشن بی تأثیر است. روش حذف موهای زائد به وسیله لیزر، اشعه نور را روی فولیکول‌های مو متمرکز می‌کند تا آن‌ها را خراب کند. فولیکول‌های آسیب‌دیده دیگر نمی‌توانند موی جدیدی رشد دهند و موهای قدیمی به تدریج می‌ریزد.

 

نتیجه‌گیری

همان‌گونه که قبلاً ذکر شد، رشد موهای زائد در زنان بی‌خطر است، اما بعضی از خانم‌ها آن را یک مسئله چالش‌برانگیز می‌دانند. بیشتر خانم‌هایی که دچار عدم تعادل هورمونی هستند، به خوبی به داروها جواب داده و درمان می‌شوند، اما این احتمال وجود دارد که با بر هم خوردن دوباره سطح هورمون‌ها، این موها دوباره رشد کنند. این امر باعث می‌شود که این زنان همیشه مراقب خود باشند. مشورت با دوستان و آشنایان می‌تواند کمک بزرگی در کنار آمدن با این شرایط باشد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040