۱۴ مهر ۱۳۹۹

قدرت شنوایی خود را بهبود بخشید

۱۴ مهر ۱۳۹۹ 1562 بازدیدکننده 0 نظر
قدرت شنوایی خود را بهبود بخشید در این مقاله می خوانید

از دست دادن شنوایی می تواند تجربه ی ترسناکی باشد و افراد همیشه آن را تجربه می کنند. خوشبختانه راه های زیادی وجود دارد تا بتوانید قدرت شنوایی خود را بهبود بخشیده یا از خودتان در مقابل این آسیب حفاظت نمایید. اگر در حال حاضر شنوایی خود را تا حدی از دست داده اید می توانید با پزشک خود مشورتی داشته و در مورد گزینه های مختلف برای حل این مشکل باهم صحبت کنید. همچنین می توانید از همان ابتدا مانع از آسیب دیدن قدرت شنوایی خود شوید. چند ترفند ساده در زندگی هر روزه ی ما وجود دارد که می توانید قدرت شنوایی شما را تا سال ها حفظ کند. ...

قدرت شنوایی خود را بهبود بخشید

درمان های پزشکی

شنوایی

  • اگر متوجه تغییری در قدرت شنوایی خود شده اید با پزشک ملاقات داشته باشید.

اگر از دست دادن قدرت شنوایی با فعالیت های روزانه ی شما در تداخل است زمان آن رسیده تا مشورتی با پزشک خود داشته باشید. از دکتر وقت گرفته و بگذارید گوش های شما را تست کند تا بتواند بفهمد چه چیزی باعث این تغییر شده و بتواند راه حل مناسبی برای آن پیدا کند.

این تست شاید شامل بررسی گوش ها و یک تست شنوایی ساده باشد. برخی پزشکان تجهیراتی برای بستری دارند که می توانند کارهایی بیشتر از تست های ساده را انجام دهند.

پزشک ممکن است شما را به متخصص گوش و حلق و بینی ارجاع داده یا برای تست های بیشتر شما را به شنوایی سنجی بفرستد. این تست مشخص می کند دقیقا چه چیزی باعث از دست رفتن شنوایی شما شده و می گوید چطور باید مشکل را حل کنید.

زمانی که برای هرگونه مشکل در شنوایی خود نیاز به تست دارید، از دست دادن ناگهانی قدرت شنوایی خصوصا در یکی از گوش ها، می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی در سلامت شما باشد. در چنین شرایطی ملاقات با پزشک را به تاخیر نیندازید.

  • در صورت مسدود شدن کانال گوشتان اجازه دهید پزشک جرم ها را از گوش شما خارج سازد.

در برخی موارد از دست دادن شنوایی در نتیجه ی یک بسته شدن ساده با جرم هاست. پزشک شما در زمان معاینه کردن گوش ها فورا این مشکل را متوجه خواهد شد. خوشبختانه درمان این مشکل بسیار ساده اسن. پزشک با یک ابزار کوچک یا وکیوم جرم ها را از گوشتان خارج می کند. زمانی که کانال گوش شما تمیز شد قدرت شنوایی تان بهبود خواهد یافت.

  • اگر گوش داخلی شما آسیب دیده است می توانید از وسایل کمکی برای شنیدن استفاده کنید.

از دست دادن شنوایی برای آسیب دیدن یا زیاد شدن سن طبیعی بوده و قابل برگشت نیست. خوشبختانه ابزارهایی وجود دارد که می توانند به شما کمک کنند دوباره شنوایی خود را به دست آورید. متداول راه برای انجام این کار دستگاه های کمک شنوایی یا سمعک است. این وسیله ی کوچک درون گوش شما قرار گرفته و صداها را بلندتر می کند در نتیجه قادرید صدا را بهتر بشنوید. شاید این وسیله نتواند به طور کامل شنوایی شما را بازسازی کند اما می تواند فعالیت های روزانه ی شما را برایتان بسیار ساده تر سازد.

انواع متفاوتی از سمعک ها وجود دارد، از انواعی که داخل گوش شما جای می گیرند تا سمعک های بزرگتری که دور گوش پیچیده می شوند. همچنین وسایل کمک شنوایی بسیار قدرتمندی هستند که برپایه ی تکنولوژی القای استخوانی می باشند ( بر پایه ی ارتعاشات از طریق استخوان جمجمه ی فرد صدا به گوش داخلی منتقل خواهد شد ). پزشک بهترین نوه سمعک مناسب برای شما را معرفی خواهد کرد.

  • در صورتی که وسایل کمکی شنوایی به شما نتوانستند کمکی کنند می تواند از کاشت حلزون استفاده کنید.

گاهی گوش درونی شما به قدری آسیب دیده است که نمی توان به عصب شنوایی دیگر دسترسی داشت. برخورد با چنین شرایطی سخت است اما خبر خوبی برای شما داریم. کاشت حلزون به افرادی که چنین مشکلی را دارند همیشه کمک می کند. این ابزار از راه فرعی کانال گوش گذشته و صدا را مستقیما به عصب شنوایی می فرستد. جراح حلزون را در طی یک روند جراحی کوتاه داخل گوش شما قرار می دهد. اگر عصب شنوایی سالم باشد این حلزون شنوایی شما را بهبود خواهد بخشید.

اگر به صورت مداوم دچار عفونت در گوش خود می شوید نیز شاید نیاز به جراحی داشته باشید. شاید مایعات به طور مناسبی در گوش شما تراوش نمی شوند.

  • اگر بعد از مصرف داروی خاصی از دست دادن شنوایی خود را تجربه کرده اید به پزشکتان بگویید.

برخی داروها، که به نام داروهای اتوتوکسیک شناخته می شوند، می توانند به شدت روی شنوایی شما اثر بگذارند. حدود 200 دارو هستند که در این گروه قرار دارند و هیچ راه قابل اعتمادی نیست که بتوان فهمید چه کسی این عارضه ی جانبی را تجربه خواهد کرد. بهترین کار بررسی وضعیت شنوایی خود و اطلاع دادن سریع به پزشک در صورتی که متوجه مشکلی بعد از مصرف دارو شدید.

برخی داروهایی که می توانند باعث از بین رفتن موقت قدرت شنوای شما شوند عبارتند از مسکن های سالیسیلات مانند آسپیرین، کنین و برخی از داروهای ادرارآور.

داروهای دیگری نیز می توانند در صورت مصرف طولانی مدت باعث آسیب های دائمی شوند. این ها عبارتند از آنتی بیوتیک هایی مانند جنتامایسین و داروهای شیمی درمانی.

از دست دادن قدرت شنوایی احتمال بیشتری خواهد داشت اگر دوز بالا یا چند نوع مختلف از داروهای اتوتوکسیک به طور همزمان مصرف شوند.

بهبود قدرت شنوایی به طور طبیعی

شنوایی

  • از تمرینات شنوایی برای قوی کردن حس خود استفاده کنید.

شاید بتوانید شنوایی خود را با تمرین بهبود بخشیده و یا حفظ کنید. مثلا یک نفر می تواند برای شما چیزی را پنهان کند که از خود صدا تولید می کند. سپس در محیط اطراف خود سرو صدا ایجاد کنید، مثلا با روشن کردن تلویزیون/ سعی کنید روی صدای آن وسیله تمرکز کرده و بعد آن را برای پیدا کردن شی مورد نظر دنبال نمایید. انجام مکرر این کار کمک می کند توانایی شما برای تمرکز روی صداهای خاص بیشتر شود.

 

برای یک تمرین شنوایی مشابه، سعی کنید به صدای کسی که در جایی پر از شلوغی چیزی را می خواند گوش کنید. باید در ذهن خود صداهای دیگر را بلاک کرده و سعی کنید تنها روی صدای خواندن آن فرد تمرکز نمایید.

اگر در حال حاضر شنوایی خود را از دست داده اید شاید چنین تمرین هایی زیاد به شما کمک نکنند. شاید نیاز به یک تست پزشکی داشته باشید و احتمالا به وسایل کمکی شوایی احتیاج خواهید داشت.

  • رژیم غذایی سالمی را دنبال کنید تا از سلامت گوش خود حمایت نمایید.

درست مانند هر بخش دیگری از بدن، گوش های شما نیاز به مواد غذایی مناسبی دارند تا درست کار کنند. به طور خاص زینک، پتاسیم، فولیک اسید، منیزیم، ویتامین دی، و امگا3ها می توانند به کاهش التهاب در کانال گوش کمک کرده و مانع از آسیب رسیدن به قدرت شنوایی شما شوند. می توانید تمامی این مواد غذایی را از یک رژیم غذایی سالم و متعادل دریافت نمایید.

برخی از سالم ترین غذاها برای خوردن سبزیجات سبزبرگ، موزها، مغزها، ماهی، گوشت مرغ و لبنیات کم چرب و آجیل هاست.

همچنین در صورتی که مواد غذایی کافی از طریق رژیم غذایی خود دریافت نمی کنید می توانید از مکمل های غذایی کمک بگیرید. قبل از شروع مصرف مکمل ها با پزشک خود مشورت داشته باشید تا اطمینان یابید برای شما مناسب هستند.

  • برای حفظ قدرت شنوایی خود مرتبا ورزش کنید.

ارتباطی میان تمرینات ایروبیک و سلامت شنوایی وجود دارد. تا زمانی که گوش های شما آسیبی ندیده باشند تمرین منظم می تواند به قوی کردن قدرت شنوایی و حفظ آن در سنین بالا کمک کند. برای گرفتن بهترین نتایج می توانید حداقل برای پنج روز در هفته به مدت بیست تا سی دقیقه تمرین داشته باشید.

تمرینات ایروبیک فعالیت هایی هستند که ضربان قلب شما را بالا می برند، مانند دویدن، دوچرخه سواری، شنا یا بوکس. همچنین می توانید پیاده روی روزانه را نیز امتحان کنید.

تمرینات مقاومتی مانند وزنه برداری نیز برای سلامت شما خوب هستند. اما با بهبود قدرت شنوایی ارتباطی ندارند. برای دریافت چنین فوایدی نیاز به تمرینان ایروبیک دارید.

  • استرس خود را کاهش دهید تا ذهن شما آزاد و راحت بماند.

این احتمال وجود دارد که استرس و اضطراب بتوانند روی شنوایی شما اثر بگذارند. اگر مرتبا استرس زیادی را احساس می کنید باید گام هایی را برای کاهش استرس و آرامش خود بردارید. یک ذهن آزاد می تواند قدرت شنوایی شما را بهبود بخشد.

می توانید برخی تمرین های ریلکسیشن را امتحان کنید، مانند یوگا یا تمرین تنفس عمیق. حتی چند دقیقه تمرین در روز می تواند تفاوت بزرگی را ایجاد کند.

انجام دادن فعالیت هایی که از آن لذت می برد راهی عالی برای کاهش استرس است. سعی کنید زمانی را برای سرگرمی هایی بگذارید که کمتر شما را پریشان می کنند.

به یاد داشته باشید این کار نمی تواند هیچ آسیبی در گوش های شما را ترمیم کند بنباراین اگر در معرض صداهای بلند بوده اید شاید نیاز به ابزارهای کمکی برای شنوایی داشته باشید.

  • برای وزوز گوش خود می توانید مکمل های غذایی گیاهی را امتحان کنید.

شنوایی

وزوز گوش یک صدای زنگ یا سوت ممتد در گوش شماست که اغلب در مراحل ابتدایی از دست دادن قدرت شنوایی نمودار می شود. شواهد کمی هستند که می گویند درمان های طبیعی می توانند تفاوت بزرگی را ایجاد کنند اما برخی از درمان های گیاهی می توانند به شما کمک کنند. اگر وزوز در گوش های خود را تجربه می کنید می توانید بعد از سوال کردن از پزشک خود در مورد بی خطر بودن این مکمل ها از آن ها استفاده نمایید:

زینک

ویتامین ب

از گوش های خود مراقبت کنید

شنوایی

  • تا جایی که می توانید از محیط های پرسر و صدا دور بمانید.

ماندن در جایی که صدای زیادی است یکی از اصلی ترین دلایل از دست دادن قدرت شنوایی می باشد. تا جایی که برای شما ممکن است از محیط های خیلی شلوغ و صداهای زیاد دور بمانید. این کار به حفظ قدرت شنوایی و پیشگیری از آسیب رسیدن به گوش های شما کمک خواهد کرد.

  • هر زمان در اطراف شما صداهای خیلی بلندی بود می توانید از محافظ گوش کمک بگیرید.

نمی توان همیشه از صداهای بلند اجتناب کرد، خصوصا اگر این صداها بخشی از شغل شما هستند. در چنین مواردی برای پیشگیری از بروز آسیب به گوش های خود همیشه از محافظ های مخصوص استفاده نمایید. گوش گیرها به سادگی در دسترس بوده  و تقریبا در تمام موقعیت ها برای شما موثر خواهند بود امامحافظ های گوش می توانند صداهای بیشتری را مسدود کرده و برای صداهای خیلی بلند گزینه ی مناسبی هستند.

  • در زمان استفاده از هدفون صدا را آرام نگه دارید.

هدفون ها موزیک را مستقیما به گوش شما می رسانند در نتیجه احتمال آسیب رسیدن به گوش در زمان استفاده از ان ها زیاد است. صدا را آرام نگه دارید تا بتوانید از آسیب به گوش های خود جلوگیری نمایید.

  • از وارد کردن اشیا به گوش های خود اجتناب کنید.

هر شی ای در داخل گوش شما می تواند به پرده ی گوش شما آسیب برساند و باعث از دست دادن قدرت شنوایی شما شود. نباید تکه های پنبه، موچین یا انگشتتان را داخل گوش خود کنید.

 

https://www.wikihow.com/Improve-Your-Hearing

 

 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040