۸ تير ۱۳۹۵

بی اختیاری ادرار، علائم و عوامل

۸ تير ۱۳۹۵ 2562 بازدیدکننده 0 نظر
بی اختیاری ادرار، علائم و عوامل در این مقاله می خوانید

بی‌اختیاری ادرار مشکلی آزاردهنده است که فرد را گرفتار می‌کند. این بیماری می‌تواند روز زندگی فردی و اجتماعی شما اثر بگذارد. بی‌اختیاری ادرار انواع مختلفی دارد. ...

بی اختیاری ادرار، علائم و عوامل

علائم بی‌اختیاری ادرار استرسی

علائم بی اختیاری ادرار

نشانه‌ی اصلی ادرار کردن غیرمنتظره است اما بی‌اختیاری انواع مختلفی دارد. اگر همزمان با خندیدن، سرفه، عطسه، آهسته دویدن یا بلند کردن یک وسیله‌ی سنگین دچار چکه کردن ادرار شدید شما به بی‌اختیاری ادرار استرسی یا فشاری مبتلا هستید.این مشکل در زنان جوان رواج بیشتری دارد.

 

علت ایجاد بی‌اختیاری ادرار

علت بی اختیاری ادرار

بی‌اختیاری ادرار استرسی یا فشاری زمانی ایجاد می‌شود که ماهیچه‌ها و بافت‌های اطراف دهانه‌ی مثانه ضعیف می‌شوند. زمانی که فشار بیشتری بر مثانه واردشده و این دهانه نتواند بسته بماند این چکه در ادرار اتفاق می‌افتد. فشار بر اثر سرفه یا خندیدن می‌تواند عامل این اتفاق شود. دلایل متعددی برای ضعیف شدن این ماهیچه‌ها وجود دارد : ممکن است بر اثر افزایش وزن کشیده شوند، بر اثر بروز جراحت در حین ورزش و یا بارداری و زایمان طبیعی.

 

نشانه‌های بی‌اختیاری ادراری اورژانسی

نشانه ی بی اختیاری ادرار

اگر حس کنید نیاز شدید به دفع ادرار دارید اما نمی‌توانید به‌موقع خود را به دستشویی برسانید شاید دچار بی‌اختیاری ادراری اورژانسی شده‌اید. شاید این مشکل با شنیدن صدای جریان آب یا مزه کردن یک نوشیدنی برای شما ایجاد شود و یا بدون هیچ دلیل خاصی. حتی ممکن است با وجود خالی بودن مثانه حس کنید که فوراً باید خود را به سرویس بهداشتی برسانید.

 

علت بی‌اختیاری ادرار اورژانسی

علت بی اختیاری ادرار

یک احساس نیاز فوری و ناگهانی به دفع ادرار می‌تواند بر اثر اسپاسم ماهیچه‌های مثانه ایجاد شود. این اسپاسم ها می‌توانند بر اثر آسیب عصب یا ماهیچه ایجاد شوند. در برخی موارد یک سکته، عفونت و یا التهاب مثانه می‌تواند باعث ایجاد مشکل شود.

 

مثانه‌ی بیش‌فعال

بی اختیاری ادرار

با داشتن مثانه‌ی بیش‌فعال شما نیاز به دفع مکرر و ناگهانی ادرار خواهید داشت. اما همه‌ی افراد مبتلا به مثانه‌ی بیش‌فعال دچار بی‌اختیاری نیستند. بسیاری از زنان می‌توانند تا زمان رسیدن به سرویس بهداشتی ادرار خود را کنترل کنند. مشکل بزرگ این افراد به‌جای چکه کردن ادرار این است که باید مرتباً کارهای خود را برای رفتن به دستشویی متوقف کنند.

 

داروهای تشدیدکننده‌ی بی‌اختیاری

دلیل بی اختیاری ادرار

برخی داروها باعث ایجاد یا بدتر شدن بی‌اختیاری ادرار می‌شوند. در زنان داروهای فشارخون بالا می‌تواند ماهیچه‌های مثانه را آزاد کند و باعث بی‌اختیاری ادرار فشاری یا استرسی شود. برخی از داروهای ضدافسردگی نیز ممکن است بی‌اختیاری را بدتر کنند اما برخی دیگر علائم آن را بهبود می‌بخشند.

 

تشخیص بی‌اختیاری ادرار

تشخیص بی اختیاری ادرار

اولین گام فهمیدن دقیق نوع بی‌اختیاری است. پزشک از شما سؤالاتی درباره‌ی سابقه‌ی پزشکی پرسیده و شاید برای چک کردن عفونت ادراری از شما نمونه‌ی ادرار بگیرد. او ممکن است از شما بخواهد بایستید و سرفه‌کنید، راهی برای تشخیص بی‌اختیاری استرسی. همچنین شما باید به او میزان مصرف مایعات، میزان ادرار و مقدار چکه کردن ادرار خود را اطلاع دهید.

 

مدیریت بی‌اختیاری ادراری خفیف

بی اختیاری ادرار

بسیاری از خانم‌های مبتلا به بی‌اختیاری خفیف می‌توانند با مصرف کمتر مایعات ادرار خود را کنترل کنند. سعی کنید لیوان خود را نصفه پر کنید و از نوشیدنی‌های دارای کافئین مانند قهوه، چای و نوشابه زیاد مصرف نکنید زیرا کافئین باعث بیشتر شدن ادرار می‌شود. مطمئن شوید مصرف آب خود را به حدی کم نکنید که بدن دچار کم‌آبی شود. راهکار دیگر این است که مرتباً هر دو تا چهار ساعت مثانه‌ی خود را تخلیه کنید.

 

تمرین کیگل

درمان بی اختیاری ادرار

ازآنجایی‌که بی‌اختیاری استرسی بر اثر ضعیف شدن ماهیچه‌های لگن ایجاد می‌شود شاید باید آن‌ها را تقویت کنید. این کار را  می‌توانید با تمرینات کیگل انجام دهید: ماهیچه‌هایی که برای جا دادن تامپون در زمان قاعدگی استفاده می‌کنید را سفت کنید. این حالت منقبض را برای ده ثانیه نگه دارید و سپس شل کنید. هر روز سه تا چهار بار این کار را تکرار کنید. همزمان با قوی شدن ماهیچه می‌توانید ادرار خود را کنترل کنید. همچنین یا متوقف کردن جریان ادرار نیز می‌توانید تمرین کیگل انجام دهید اما باید بدانید چگونه این کار را انجام دهید وگرنه دچار عفونت خواهید شد.

 

پیشگیری از بی‌اختیاری ادرار

پیشگیری از بی اختیاری ادرار

شما می‌توانید با انجام روزانه‌ی ورزش‌های کیگل خطر ابتلا به بی‌اختیاری را کاهش دهید. اگر سیگار می‌کشید سعی کنید آن را کنار بگذارید. سیگار کشیدن باعث سرفه‌های شدید می‌شود، این سرفه‌ها به مثانه فشار وارد نموده و خطر چکه کردن ادرار را زیاد می‌کند.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040