۱۸ فروردين ۱۳۹۳

سرطان سینه

۱۸ فروردين ۱۳۹۳ 8881 بازدیدکننده 2 نظر
سرطان سینه در این مقاله می خوانید

وضعیت امروزه سرطان سینه با وضعیت بیست سال پیش تغییر زیادی کرده است. به لطف آگاهی، شناسایی زود هنگام و پیشرفت در درمان، میزان نجات آن افزایش یافته است. ...

سرطان سینه

نگاهی به وضعیت کنونی سرطان سینه 

 

سرطان سینه

وضعیت امروزه سرطان سینه با وضعیت بیست سال پیش تغییر زیادی کرده است. به لطف آگاهی، شناسایی زود هنگام و پیشرفت در درمان، میزان نجات آن افزایش یافته است. برای تعداد زیاد بیمارانی که هر سال سرطان سینه در آن‌ها تشخیص داده می‌شود، دلایل زیادی برای امیدوار بودن وجود دارد. 

 

علائم سرطان سینه 

 

علائم سرطان سینه

اغلب هیچ علامتی در سرطان سینه وجود ندارد اما گاهی اوقات ممکن است فرد مشکلی در سینه خود را شناسایی کند. علائم و نشانه‌هایی که باید مراقب آنها باشید عبارتند از: 

  1. توده بدون درد در سینه 
  2. تغییر در اندازه یا شکل سینه 
  3. تورم در زیر بغل 
  4. تغییرات یا ترشحاتی در نوک سینه 
  5. درد سینه نیز میتواند علامت سرطان باشد اما متداول نیست

 

علائم سرطان التهابی سینه 

 

علائم سرطان سینه

سرطان التهابی سینه نوع نادر و با رشد سریع است که اغلب هیچ توده مشخصی ایجاد نمی‌کند. به جای آن پوست سینه ضخیم و قرمز شده و ممکن است به نظر حفره‌دار برسد (مانند پوست پرتقال). در این ناحیه ممکن است احساس گرمی یا درد هنگام لمس نیز وجود داشته باشد و برجستگی‌های کوچکی که شبیه جوش هستند ایجاد شوند. 

 

سرطان سینه و ماموگرام 

 

سرطان سینه

هر قدر سرطان سینه زودتر تشخیص داده شود درمان آن آسان‌تر است. ماموگرام، پرتوی ایکس از سینه است که می‌تواند تومورها را شناسایی کند پیش از این که به اندازه‌ای بزرگ شوند که احساس شوند. انجمن سرطان امریکا توصیه می‌کند از سن 40 سالگی زنانی که در خطر متوسط سرطان سینه قرار دارند، ماموگرافی سالانه انجام دهند. همچنین پیشنهاد می‌شود که از سن 50 تا 74 سالگی، هر دو سال یک بار غربالگری ماموگرافی انجام شود. همچنین پیش از سن 50 سالگی، هر زن باید با پزشک هماهنگی انجام دهد تا مشخص شود چه برنامه غربالگری برای او از نظر فواید و مضرات بالقوه مناسب است. 

 

اولتراسوند و ام آر آی سینه 

 

سرطان سینه

علاوه بر ماموگرافی، پزشک شما ممکن است تصویر دیگری با اولتراسوند سینه را توصیه کند. اولتراسوند می‌تواند به تشخیص وجود کیست‌ها (کیسه‌های پر شده با مایع که سرطانی نیستند) کمک کند. ام آر آی ممکن است همراه با ماموگرافی برای غربالگری در زنانی که خطر سرطان سینه در آنها بالا است، توصیه شود. 

 

معاینه سینه توسط خود فرد 

زمانی بسیار توصیه میشد که زنان سینه‌های خود را یک بار در ماه بررسی کنند اما مطالعات نشان می‌دهد که این معاینه سینه توسط خود نقش بسیار کمی در تشخیص سرطان دارد. در حال حاضر اعتقاد بر این است که لازم است زنان سینه‌های خود را بشناسند و مراقب هر گونه تغییری در آن باشند نه این که طبق برنامه منظم آن را معاینه کنند. اگر می‌خواهید خودتان سینه تان را معاینه کنید باید تکنیک آن را از پزشک یاد بگیرید.  

 

اگر توده‌ای در سینه‌تان پیدا کردید باید چکار کنید؟ 

 

سرطان سینه

وحشت نکنید. هشتاد درصد توده‌های  موجود سینه سرطانی نیستند. توده‌ها اغلب کیست‌های بی‌ضرر یا تغییرات بافتی مربوط به سیکل قاعدگی هستند اما باید در صورتی که هر چیز غیر طبیعی در سینه‌تان یافتید باید فوراُ به پزشک مراجعه کنید. اگر سرطان باشد هر قدر زودتر تشخیص داده شود بهتر است و اگر نباشد، آزمایش میتواند به شما آرامش خاطر ببخشد.  

 

نمونه برداری از سینه 

 

نمونه برداری از سینه

تنها راه اطمینان یافتن از این که یک توده سرطانی است یا نه، نمونه‌برداری است. این روش شامل برداشتن یک نمونه بافت برای بررسی بیشتر در آزمایشگاه است که اغلب از طریق یک سوزن کوچک انجام می‌شود. گاهی اوقات جراحی برای برداشتن توده برای آزمایش، لازم است. نتایج آن نشان میدهد آیا توده سرطانی است و اگر چنین است از چه نوعی. چند نوع سرطان سینه وجود دارد و درمان‌های آن با نوع سرطان باید کاملاُ هماهنگ باشد. 

 

سرطان سینه حساس به هورمون 

 

سرطان سینه

برخی از انواع سرطان سینه با هورمون‌های استروژن یا پروژسترون تغذیه می‌شوند. نمونه‌برداری می‌تواند مشخص کند آیا تومور گیرنده‌ای برای استروژن (ER مثبت) و یا پروژسترون (PR مثبت) دارد یا نه. حدود دو مورد از هر سه مورد سرطان سینه حساس به هورمون هستند. داروهایی وجود دارند که مانع افزایش هورمونها و رشد سرطان می‌شوند. 

 

سرطان سینه HER2 مثبت 

 

سرطان سینه

در حدود بیست درصد از بیماران، سلول‌های سرطان سینه گیرنده‌های بیش از حد زیادی برای پروتئینی به نام HER2 دارند. این نوع سرطان به عنوان HER2 مثبت شناخته می‌شود و سریعتر از انواع دیگر سرطان سینه رشد می‌کند. برای درمان لازم است مشخص شود آیا تومور HER2 مثبت است یا خیر چون درمانهای ویژه ای برای این شکل سرطان وجود دارد. 

 

مراحل سرطان سینه 

 

مراحل سرطان سینه

به محض این که سرطان سینه تشخیص داده شد قدم بعدی تعیین بزرگی تومور و مقدار گسترش سرطان است. این فرایند مرحله بندی خوانده می‌شود. پزشکان از مراحل صفر تا 4 استفاده می‌کنند تا مشخص کنند آیا سرطان به سینه محدود است، به گره‌های لنفاوی گسترش یافته است یا به اندام‌های دیگر مانند ریه‌ها نیز رسیده است. دانستن مرحله و نوع سرطان سینه به تیم پزشکی کمک میکند استراتژی درمان را تنظیم کنند. 

 

میزان نجات سرطان سینه 

 

میزان نجات سرطان سینه

احتمال نجات سرطان سینه کاملاُ مرتبط با مرحله تشخیص آن است. طبق گزارش انجمن سرطان امریکا، 88% از زنان در مرحله 1 سرطان سینه در مقایسه با زنانی که سرطان ندارند حداقل 5 سال زنده می‌مانند و بسیاری از زنان در این گروه برای همیشه از سرطان خلاص می‌شوند. در مرحله پیشرفته تر سرطان، این احتمال کاهش می‌یابد. در مرحله 4 میزان نجات 5 ساله به 15 درصد کاهش می‌یابد. اما این مقادیر می‌تواند با یافتن روشهای درمانی موثرتر کاهش یابد. 

 

جراحی سرطان سینه 

انواع زیادی از جراحی سرطان سینه از برداشتن ناحیه اطراف توده (لامپکتومی یا جراحی حفظ پستان) تا برداشتن تمامی پستان (ماستکتومی) وجود دارد. بهتر است پیش از تصمیم گیری درباره روش مناسب،درباره معایب و مزایای هر یک از این روشها با پزشک صحبت کنید. 

 

پرتو درمانی برای سرطان سینه 

 

درمان سرطان سینه

پرتو درمانی از پرتوهای با انرژی بالا استفاده می‌کند تا سلول‌های سرطانی را نابود کند. ممکن است از این روش پس از جراحی سرطان سینه استفاده شود تا هر گونه احتمال باقی ماندن سلول سرطانی نزدیک به محل تومور از بین برود. همچنین از این روش همراه با شیمی درمانی برای درمان سرطانی که به بخش‌های دیگری بدن گسترش یافته است استفاده می‌شود. عوارض آن ممکن است شامل خستگی و تورم یا احساس مشابه آفتاب سوختگی در ناحیه مورد درمان باشد. 

 

شیمی درمانی برای سرطان سینه 

 

درمان سرطان سینه

شیمی درمانی از دارو برای نابودی سلول‌های سرطانی در هر جای بدن که وجود داشته باشد، استفاده می‌کند. این داروها اغلب به صورت درون رگی استفاده می‌شوند اما گاهی اوقات به صورت تزریق یا خوراکی نیز مصرف می‌شوند. شیمی درمانی ممکن است پس از جراحی برای کاهش احتمال بازگشت سرطان انجام شود. در زنان دارای سرطان سینه پیشرفته، شیمی درمانی می‌تواند به کنترل رشد سرطان کمک کند. عوارض آن می‌تواند شامل ریزش مو، تهوع، خستگی و خطر بیشتر عفونت باشد. 

 

هورمون درمانی برای سرطان سینه 

 

درمان سرطان سینه

هورمون درمانی روش درمانی موثری برای زنان مبتلا به سرطان سینه ER مثبت یا PR مثبت است. این انواع سرطان با سرعت بیشتری در پاسخ به هورمون‌های استروژن یا پروژسترون رشد می‌کنند. هورمون درمانی از این تاثیر جلوگیری می‌کند. اغلب پس از جراحی سرطان سینه برای پیشگیری از بازگشت سرطان معمولا از این روش استفاده می‌شود. همچنین برای کاهش احتمال ایجاد سرطان سینه در زنانی که در خطر بالایی قرار دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

 

داروهای هدفمند برای سرطان سینه 

 

درمان سرطان سینه

درمان‌های هدفمند داروهای جدیدتری هستند که خواص ویژه‌ای را در سلول‌های سرطانی مورد هدف قرار می‌دهند. برای مثال زنان مبتلا به سرطان سینه HER2 مثبت پروتئینی به نام HER2 را به مقدار بیش از حد دارند. درمان‌های هدفمند می‌توانند این پروتئین را از متوقف کنند تا از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کنند. این داروها اغلب در ترکیب با شیمی درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این داروها عوارض خفیفتری در مقایسه با شیمی درمانی دارند. 

 

زندگی پس از تشخیص سرطان 

 

سرطان سینه

تردیدی نیست که سرطان تجربه‌ای است که زندگی را تغییر میدهد. درمان‌ها ممکن است شما را از پا در آورند. ممکن است در مدیریت کار، امور روزمره یا امور اجتماعی دچار مشکل شوید و این ممکن است منجر به احساس انزوا شود بنابراین مهم است که به دوستان و خانواده برای حمایت روی بیاورید. ممکن است آنها بتوانند در درمان‌ها و در امور روزمره با شما همراهی کنند یا باعث شوند شما احساس تنهایی نکنید. بسیاری از مردم به گروههای حمایتی آنلاین یا محلی می‌پیوندند. 

 

بازسازی سینه 

بسیاری از زنانی که سینه‌شان را برداشته‌اند تصمیم می‌گیرند جراحی بازسازی سینه انجام دهند. در این جراحی پوست، نوک سینه و بافت سینه که در طی ماستکتومی برداشته شده است، جایگزین می‌شود. بازسازی می‌تواند با کاشت سینه یا بافتی از هر جای دیگر بدن مانند شکم، انجام شود. برخی از زنان ترجیح می‌دهند در همان زمان ماستکتومی بازسازی سینه را انجام دهند اما این امکان نیز وجود دارد که ماهها یا سالها بعد جراحی بازسازی انجام شود. 

 

فرم سینه 

یک جایگزین برای بازسازی سینه استفاده از فرم سینه است. فرم سینه پروتز شکل سینه است که با سینه شما متناسب است. استفاده از فرم سینه به شما این امکان را می‌دهد که وقتی لباس می‌پوشید بدون این که نیاز به انجام جراحی باشد، ظاهری متناسب داشته باشید. 

 

سرطان سینه: چرا من؟

 

سرطان سینه

بدیهی‌ترین عامل خطر برای سرطان سینه زن بودن است. مردان نیز به این بیماری مبتلا می‌شوند اما حدود 100 برابر در زنان شایعتر است. عوامل خطر دیگر شامل سن بالای 55 سال یا داشتن خویشاوند نزدیکی که به این بیماری مبتلاشده، می‌باشد اما به یاد داشته باشید که هشتاد درصد از زنانی که به سرطان سینه مبتلا شده اند، هیچ سابقه خانوادگی از این بیماری نداشته اند. 

 

ژن های سرطان سینه 

 

ژن های سرطان سینه

برخی از زنان به دلیل تغییرات وراثتی در ژن‌های مشخص، خطر بسیار بالایی در ابتلا به سرطان سینه دارند. ژن‌هایی که بیشتر در سرطان سینه درگیر هستند به عنوان BRCA1 و BRCA2 شناخته می‌شوند. زنانی که در این ژنها جهش داشته باشند هشتاد درصد احتمال ابتلا به سرطان سینه در طول زندگی خود دارند. ژن‌های دیگری نیز ممکن است با سرطان سینه مرتبط باشند. 

 

عوامل خطری که می‌توانید کنترل کنید

 

عوامل سرطان سینه

اضافه وزن، ورزش خیلی کم و مصرف الکل می‌تواند خطر سرطان سینه را افزایش دهد. قرص‌های پیشگیری از بارداری و برخی از اشکال هورمون درمانی پس از یائسگی نیز خطر آن را افزایش می‌دهند اما به نظر می‌رسد که پس از قطع مصرف این داروها احتمال خطر به حالت طبیعی باز می‌گردد. در کسانی که از این سرطان نجات یافته‌اند، سبک زندگی سالم می‌تواند مفید باشد. مطالعات اخیر نشان میدهد که فعالیت فیزیکی می‌تواند به کاهش خطر بازگشت سرطان کمک کرده و روحیه افراد را بهبود دهد. 

 

تحقیقات سرطان سینه 

 

تحقیقات سرطان سینه

پزشکان به تحقیقات درباره درمان‌های موثرتر و قابل تحمل‌تر برای سرطان سینه ادامه می‌دهند. 

 
 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040