۲۵ آذر ۱۳۹۳

دارکوب

۲۵ آذر ۱۳۹۳ 37905 بازدیدکننده 1 نظر
دارکوب در این مقاله می خوانید

حدود 200 گونه دارکوب وجود دارد که ساکن جنگل‌ها و بیشه‌زارهای سراسر جهان هستند. با این پرنده ی زیبا بیشتر آشنا شوید. ...

دارکوب

 

دارکوب‌ها در هر قاره به استثنای مناطق قطبی، استرالیا و ماداگاسکار یافت می‌شوند. کوچک‌ترین گونه از دارکوب، پیکولت سینه نواری (Bar-breasted Piculet) است که فقط تا 8 سانتی‌متر رشد می‌کند. دارکوب خاکستری جنوب شرق آسیا بزرگ‌ترین دارکوب در جهان است که برخی از آن‌ها تا حدود 60 سانتی‌متر رشد می‌کنند. 

دارکوب یک منقار متمایز بلند دارد که با استفاده از آن در درختان سوراخ حفر می‌کنند. دارکوب این کار را به‌منظور بیرون کشیدن حشراتی که در زیرپوست درختان زندگی می‌کنند، انجام می‌دهد.

 

سرعت نوک زدن

شناخت دارکوب ها

 

یک دارکوب معمولی می‌تواند تا 20 بار در هر ثانیه نوک بزند! دلیل اینکه دارکوب می‌تواند به این اندازه نوک بزند و سرخود را بدون سردرد گرفتن به سرعت به جلو و عقب ببرد، وجود کیسه‌های هوا در اطراف مغز دارکوب است که همانند بالشتکی از آن محافظت می‌کنند.

 

رژیم غذایی

دارکوب‌ها پرندگانی همه‌چیزخوار هستند و از ترکیب گیاهان و حیوانات (عمدتاً حشرات) تغذیه می‌کنند. دارکوب‌ها دانه، انواع توت‌ها، میوه‌ها، آجیل، و حشرات را می‌خورند اما گونه دقیق مواد غذایی که دارکوب‌ها می‌خورند بستگی به منطقه‌ای که دارکوب زندگی می‌کند دارد.

 

شکارچیان

دارکوب

 

دارکوب‌ها با توجه به‌اندازه کوچکشان، به‌طورکلی شکارچیان متعددی در محیط‌زیست طبیعی خود دارند. نه‌تنها خود دارکوب بلکه تخم دارکوب نیز شکار می‌شود. شکارچیان اصلی دارکوب شامل گربه وحشی، روباه و موش است. مارها و پرندگان بزرگ و همچنین بسیاری از گونه‌های دیگر حیوانات، به دنبال شکار دارکوب هستند.

 

زیستگاه طبیعی

زیستگاه دارکوب

 

اکثر گونه‌های دارکوب ساکن مناطق جنگلی و درختستان‌ها هستند. اگرچه تا اندازه‌ای عجیب است، ولی چندگونه از دارکوب در زمین‌هایی مانند بیابان و در دامنه کوه که در آن اصلاً هیچ درختی وجود ندارد زندگی می‌کنند. این‌گونه دارکوب‌ها هنوز هم به روشی مشابه رفتار کرده و در سوراخ سنگ‌ها و گیاهانی مانند کاکتوس لانه می‌کنند.

 

وضعیت حفاظتی

بسیاری از 200 گونه دارکوب بر روی زمین، امروزه جزو حیوانات در معرض تهدید و خطر انقراض در نظر گرفته می‌شوند؛ که عمدتاً به دلیل جنگل‌زدایی است که در سراسر جهان رخ می‌دهد، به این معنی که دارکوب‌ها در حال از دست دادن خانه‌های خود هستند.

 

روش استتار

ویژگی های دارکوب

 

دارکوب‌ها اغلب پرهای کاملاً روشنی دارند، هرچند رنگ دقیق پر دارکوب به گونه دارکوب بستگی دارد. رنگ روشن پر دارکوب که اغلب سبز، قهوه‌ای، سفید، قرمز و خاکستری است، به دارکوب برای استتار مؤثرتر در جنگل اطراف کمک می‌کند.

 

ایجاد لانه و تولیدمثل

دارکوب

 

دارکوب‌ها لانه‌های خود را در درختان ساخته و خودشان سوراخ را حفر می‌کنند. دارکوب معمولاً لانه خود را با شاخ و برگ نمی‌پوشانند، به این دلیل که تراشه چوب که درزمان ساخت لانه توسط دارکوب ایجاد می‌شود، به‌عنوان یک پوشش نرم عمل می‌کند. دارکوب ماده بین 3 تا 5 عدد تخم می‌گذارد که پس از یک دوره جوجه‌کشی که فقط چند هفته طول می‌کشد، باز می‌شوند. جوجه دارکوب معمولاً لانه را زمانی که حدود یک‌ماهه است ترک می‌کند. هر دو دارکوب ماده و دارکوب نر به‌طور فعال جوجه‌ها را تغذیه کرده و بزرگ می‌کنند و روی تخم‌ها می‌نشینند و برای لانه سوراخ درست می‌کنند.

 

    1. دارکوب

      پادشاهی

      انیمالا Chordata

      شاخه

      طناب داران

      رده

      پرندگان

      راسته

      دارکوبسانان

      خانواده

      دارکوبان

      نام علمی

      Picidae

      نوع

      پرنده

      رژیم غذایی

      همه‌چیزخوار

      حجم

      8 تا 58 سانتیمتر

      گستره بال

      12 تا 61 سانتیمتر

      وزن

      7 تا 600 گرم

      سرعت بالا

      24 کیلومتر در ساعت

      طول عمر

      6 تا 11  سال

      شیوه زندگی

      منفرد

      وضعیت حفاظت

      حداقل نگرانی

      رنگ

      سیاه، سفید، خاکستری، قهوه‌ای مایل به زرد، قهوه‌ای، قرمز، سبز

      نوع پوشش

      پر

      مواد غذایی مورد علاقه

      دانه

      زیستگاه

      جنگل‌های انبوه و درختستان

      غذای اصلی

      دانه، میوه، حشرات

      شکارچیان

      موش، مار، گربه وحشی

      خصوصیت ویژه

      منقار بلند و محکم، و پرهایی با رنگ‌های قابل‌توجه

     

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040