۲۰ آبان ۱۳۹۳

پنج رفتار تربیتی والدین که برای رشد کودک مضر است

۲۰ آبان ۱۳۹۳ 2857 بازدیدکننده 0 نظر
پنج رفتار تربیتی والدین که برای رشد کودک مضر است در این مقاله می خوانید

روش تربیتی که در مورد کودک خود به کار می برید به میزان زیادی در شکل گیری شخصیت او در آینده تاثیرگذار است. با رفتارهای نامناسب در تربیت فرزندتان آشنا شوید. ...

پنج رفتار تربیتی والدین که برای رشد کودک مضر است

 

"آنچه به فرزندانتان آموخته‌اید که برای خودشان انجام دهند، باعث تبدیل شدن آن‌ها به انسان‌هایی موفق می‌شود، نه آنچه که برای آن‌ها انجام می‌دهید."      آن لندرز

تربیت خوب به این معنی است که کار دشوار و طولانی مدتی در پیش دارید. به سرمایه‌گذاری‌های معقول و بلندمدت فکر کنید: این سرمایه‌گذاری‌ها در نهایت سود زیادی در پی دارند. هنگامی که کودکان را تربیت می‌کنیم و از اشتباهات خاص پرهیز می‌کنیم، احتمال اینکه فرزندانمان به افراد بزرگ‌سال شایسته، مهربان، و متعادل تبدیل شوند بسیار بیشتر است. 5 اشتباه تربیتی که باید از آن‌ها اجتناب کنید در ادامه آمده است: 

 

راحت‌تر ساختن زندگی برای بچه‌ها

مشکلی که در اینجا وجود دارد این است که بچه‌ها ممکن است به ندرت دلسردی، ناامیدی، و اضطراب را تجربه کنند. این اساساً بدین معناست که وقتی آن‌ها به بزرگ‌سالی می‌رسند، آمادگی لازم برای فراز و نشیب‌هایی که زندگی، کار، و روابط به شکلی ناگزیر برای آن‌ها خواهند آورد را ندارند. 

هنگامی که بچه‌ها در یک آزمون رد می‌شوند یا تیمشان شکست می‌خورد، باید برای تشویق و حمایت آن‌ها همراهشان باشیم، نه این که جلوی اتفاق افتادن این جور چیزها را بگیریم. بهتر است تمرکز خود را بر روی روش‌هایی قرار دهید که می‌توانید برای مقابله با مشکلات در اختیار بچه‌ها بگذارید. یکی از روانشناسان به نام مادلین لوین می‌گوید که باید به کودکان نوپا اجازه دهیم که هنگام یادگیری راه رفتن به زمین بخورند. این روش باید هنگامی که فرزندان بزرگ می‌شوند و با چالش‌های دیگری روبه رو می‌شوند نیز ادامه پیدا کند.

 

بی‌توجه بودن نسبت به اظهارنظرها

رفتار تربیتی والدین

 

یکی از مدرسان روانشناسی در دانشکده‌ی پزشکی هاروراد در مورد طعن‌های نسنجیده هشدار داده است. قضاوت‌ها یا نظرات منفی می‌توانند تأثیر ماندگار و مضری داشته باشند. عواقب اظهارات ناراحت‌کننده، نسنجیده، و خشن را در نظر بگیرید. این اظهارات می‌توانند بر رشد کودک تأثیر معکوس بگذارند و به عزت نفس او آسیب بزنند. والدین باید مراقب آنچه که میگویند باشند و همچنین در مورد زبان بدن دقت کنند. 

 

تشویق و تحسین بیش از حد از طرف والدین

این مسئله طرف دیگر قضیه‌ی ناراحت کردن و غیرحساس بودن به نیازها و نگرانی‌های کودک است. در این مورد والدین در تحسین و تشویق خود مبالغه کرده و به ندرت خود تلاش فرزندشان را تحسین می‌کنند، بلکه به کودک میگویند که او واقعاً باهوش و زیباست یا در ورزش خوب است و غیره.

بنابر تحقیقات انجام‌شده در دانشگاه استنفورد، تحسین تلاش به جای استعداد در کودکان 1 تا 3 ساله مؤثر است. این کودکان 5 سال بعد به نظر بهتر قادر به مقابله با چالش‌ها بوده و انگیزه‌ی بیشتری دارند. 

این‌طور به نظر می‌رسد که بچه‌ها در فیسبوک هم بیش از حد اشتراک‌گذاری می‌کنند، که این یکی دیگر از روش‌های افزایش خودخواهی در کودک است. طبق نظر برخی از متخصصان، این کودکان در خطر تبدیل شدن به افرادی غیرفعال و بی‌کفایت در بزرگ‌سالی قرار دارند.

والدین اغلب تمایل دارند که رفتار بد را نادیده بگیرند. این بهترین دستورالعمل برای کودکان است که یاد بگیرند چگونه برای بیرون آمدن از شرایط دشوار دروغ گفته و تقلب کنند، به جای آنکه مسئولیت کارهای خود را به عهده  بگیرند.  

 

مراقبت بیش از حد از کودکان

رفتار تربیتی والدین

 

"ما نباید بیش از حد از فرزندان خود مراقبت کنیم، بلکه باید به آن‌ها اجازه بدهیم که بیرون از خانه بازی کنند تا فرصت‌ها و چالش‌های دنیای اطراف خود و این که چگونه ایمن باشند را درک کنند. "  یکی از اعضای پارلمان بریتانیا

مقاله‌ی جالبی وجود دارد که به بررسی این موضوع که کودکان هنگام بازی کردن باید چه تعداد ریسک کنند می‌پردازد. یادگیری ریسک کردن به معنای کسب اعتمادبه‌نفس و نیز یادگیری در مورد حد و مرزها است. کودکان نیاز دارند که ریسک کنند و یاد بگیرند که چگونه در آن‌ها موفق شوند. این یک عنصر اصلی بزرگ شدن است.  

در یک نظرسنجی از کودکان 7- 12 سال در انگلستان ، بیش از 50٪ گفتند که آن‌ها از بالا رفتن از درختان منع شده بودند، زیرا این کار بیش از حد خطرناک در نظر گرفته می‌شد.

 

عدم توانایی در متوقف کردن غر زدن کودکان

رفتار تربیتی والدین

 

بسیاری از والدین مجبور می‌شوند که وقتی فرزندشان چیزی می‌خواهد تسلیم غر زدن او شوند. اگر تسلیم شویم کودک یاد می‌گیرد که غر زدن‌های مداوم واقعاً موثر است و بعدها هر تلاشی را برای تحمیل عواقب و ایجاد محدودیت بی‌ثمر می‌گذارد.  

بار دومی که کودک شروع به غر زدن در مورد همان درخواستی که داشت می‌کند، تنها سه کلمه بگویید، "پرسیدی جواب دادم".

سپس می‌توانید توضیح دهید که این سؤال را قبلاً جواب داده‌اید. حتی می‌توانید آنچه که کودک پرسیده بود را دوباره تکرار کنید و سپس پاسخ خود را نیز تکرار کنید تا کاملاً واضح شود! این کار باعث صرفه‌جویی زیادی در زمان شما می‌شود، زیرا لازم نیست که خود شما نیز شروع به غر زدن کنید یا توضیحات زیادی دهید. تنها این تکنیک را جایگزین کنید و همیشه از آن استفاده کنید.  

 

اغلب دیده‌شده که والدین راه آسان و سریع را انتخاب می‌کنند، اما آن‌ها زمینه‌های مشکلات بیشتری را در آینده ایجاد می‌کنند. روش‌های امتحانشدهی مذکور ارزش وقت گذاشتن را دارند. 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040