۹ خرداد ۱۳۹۵

عوامل موثر بر تغییر رنگ دندان ها

۹ خرداد ۱۳۹۵ 8793 بازدیدکننده 0 نظر
عوامل موثر بر تغییر رنگ دندان ها در این مقاله می خوانید

رنگ و ظاهر تغییر کرده‌ی دندانتان می‌تواند این سؤال را برای شما ایجاد کند: چه چیزی باعث تغییر رنگ دندان من شده است؟ در این مقاله عواملی که روی تغییر رنگ دندان‌ها مؤثرند را به شما معرفی می‌کنیم. ...

عوامل موثر بر تغییر رنگ دندان ها

ترکیبات رنگ‌زای

علت تغییر رنگ دندان

ترکیبات تیره در محصولاتی که ما مصرف می‌کنیم ( چای، قهوه، نوشابه، تنباکو ... ) می‌توانند باعث ایجاد لکه‌های زرد، قهوه‌ای و یا نارنجی سوخته روی دندان‌ها شوند. در بیشتر موارد این تغییر رنگ کلی است و روی تمام دندان‌ها به صورت یکسان اثر می‌گذارد.

 

سن

علت تغییر رنگ دندان

با افزایش سن به‌تدریج دندان‌ها به سمت زرد یا قهوه‌ای تغییر رنگ می‌دهند و این مسئله کاملاً عادی است.

 

فاکتورهای ژنتیکی

علت تغییر رنگ دندان

رنگ پایه‌ی دندان هر فرد به‌طور ارثی می‌تواند کمی زرد، قهوه‌ای یا خاکستری باشد. در کل دندان هر فرد بر اساس عوامل ژنتیکی کمی روشن‌تر یا تیره‌تر است.

 

تتراسایکلین ( و آنتی‌بیوتیک‌های مرتبط دیگر )

علت تغییر رنگ دندان

لکه‌های رنگی ناشی از تتراسایکلین می‌تواند زرد مایل به قهوه‌ای یا آبی مایل به خاکستری باشد. الگوی لکه‌های نمودار شده متغیر است. این لکه‌ها می‌تواند به‌صورت نقطه‌هایی جدا و یا خطوط باشد و یا اینکه تمام دندان را تحت تأثیر قرار دهد. در این شرایط چندین دندان تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

 

فلوراید (فلوئوروزیس )

علت تغییر رنگ دندان

لکه‌های ناشی از فلوراید به شکل نقطه یا خط سفید گچی یا حتی قهوه‌ای روی دندان ظاهر می‌شود. لکه‌ها شاید نشانی از سوراخ در سطح دندان‌ها نیز باشند. اغلب بیشتر از یک‌دندان تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

 

تغییر داخلی دندان

علت تغییر رنگ دندان

تغییر رنگ کلی و قهوه‌ای یا خاکستری شدن تمام سطح دندان می‌تواند به علت تغییراتی باشد که داخل فضای عصبی دندان ایجادشده است. محرک این تغییر می‌تواند عواملی مانند زخم و یا نیاز به عصب‌کشی و یا درمان عصب‌کشی انجام‌شده باشد. تنها دندان‌هایی که تحت تأثیر عامل ایجادکننده قرارگرفته‌اند تغییر رنگ می‌دهند.

 

فاسدشدن دندان

علت تغییر رنگ دندان

در مراحل اولیه‌ی فاسدشدن دندان لکه یا تکه‌های سفید روی سطح دندان‌ها ظاهر می‌شود. ناحیه‌ی تحت تأثیر قرارگرفته درخشش خود را از دست خواهد داد و یک معاینه‌ی دقیق ممکن است نشانه‌هایی از آسیب رسیدن به دندان را آشکار کند.

با پیشرفت فساد دندان، ناحیه‌ی تحت تأثیر قرارگرفته رنگی متمایل به سیاه، بژ یا قهوه‌ای پیدا می‌کند. زخم می‌تواند به شکل نقاطی سیاهی پدیدار شود که با گذشت زمان بزرگ‌تر می‌شوند و در نهایت یک آسیب کلی به دندان را در پی خواهد داشت.

 

لکه‌های سطحی

علت تغییر رنگ دندان

تجمع خرده‌های ریز مواد روی سطح دندان‌ها می‌تواند باعث ایجاد تغییر رنگ گچی، زرد، بژ، قهوه‌ای، سیاه و حتی سبز در دندان‌ها شود. این لکه‌ها در نقاطی که تمیز کردن آن سخت‌تر است بیشتر دیده می‌شود مانند نزدیک خطوط لثه‌ها.

 

بهداشت ضعیف دهان

علت تغییر رنگ دندان

عدم استفاده‌ی کافی از مسواک و نخ دندان و عدم شستشوی دهان با دهان‌شویه‌های ضدعفونی‌کننده برای از بین بردن پلاکت‌ها و لکه‌های ایجادشده از موادی مانند قهوه و تنباکو می‌تواند باعث تغییر رنگ دندان شود.

 

بیماری‌ها

علت تغییر رنگ دندان

بیماری‌های مختلفی که بر مینای دندان ( سطح سخت دندان ) و عاج دندان ( ماده‌ی زیر مینای دندان ) تأثیرگذارند سبب تغییر رنگ دندان خواهند شد. برخی درمان‌ها نیز باعث تغییر رنگ دندان می‌شوند. برای مثال پرتودرمانی در سر و گردن و شیمی‌درمانی می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان شوند.

 

محیط

علت تغییر رنگ دندان

فلوراید زیاد از منابع محیطی ( مانند فلوراید زیاد در آب ) و یا از مصرف زیاد ( شستشو دهنده‌ها و خمیردندان‌های دارای فلوراید ) می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان شوند.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040