۸ مهر ۱۳۹۳

چگونه از آتش‌سوزی ناشی از برق جلوگیری کنیم

۸ مهر ۱۳۹۳ 6224 بازدیدکننده 0 نظر
چگونه از آتش‌سوزی ناشی از برق جلوگیری کنیم در این مقاله می خوانید

یکی از علل رایج آتش سوزی در مناطق مسکونی یا اداری برق است. با رعایت نکات ایمنی زیر از بروز اینگونه حوادث در خانه ی خود جلوگیری کنید. ...

چگونه از آتش‌سوزی ناشی از برق جلوگیری کنیم

 

آتش‌سوزی‌های ناشی از برق یکی از خطرات فاجعه‌بار برای خانه و اموال به شمار می‌رود. آتشی که به واسطه اشتباه یا خرابی در سیم‌کشی رخ می‌دهد، به سرعت می‌تواند از کنترل خارج شود. خاموش کردن آتش ناشی از مشکلات برقی دشوار است چون اغلب آتش پشت دیوار پنهان است. یک آتش‌سوزی الکتریکی جدی، حتی می‌تواند باعث شود که شما تمام خانه و اموالتان را از دست بدهید. در اینجا یاد می‌گیرید اقداماتی انجام دهید تا از آتش‌سوزی‌های ناشی از برق جلوگیری کنید و خانه‌تان را از تهدید بالقوه آن ایمن کنید. 

 

 

1- از وارد آوردن بار اضافی به مدارهای برق خانه اجتناب کنید.

این راحت‌ترین کاری است که شما می‌توانید برای کاهش خطر آتش‌سوزی ناشی از برق انجام دهید. هر مدار در خانه شما تنها برای رساندن مقدار مشخصی برق طراحی‌شده و فشار آوردن به این مدارها با کشیدن جریان خیلی زیاد از آن‌ها باعث می‌شود سیم‌ها جرقه زده یا  خراب شوند. 

ساده‌ترین راه برای اجتناب از وارد آوردن بار اضافی بر مدار به حداقل رساندن تجهیزات و لوازم برقی است که وارد هر پریز می‌شود. به ویژه تا حد ممکن از سیم رابط چند راهی استفاده نکنید و سعی کنید به جای آن در هر پریز حداکثر دو لوازم برقی استفاده کنید. 

اگر خانه‌تان خیلی قدیمی است ممکن است مدارهای خیلی کمی داشته باشد چون در زمان ساخت آن تجهیزات و لوازم برقی زیادی وجود نداشته است. یک شیوه موثر اما گران برای کاهش بار در هر مدار، این است که سیم‌کشی جدید انجام شود و مدارهای جدید در پنل الکتریکی شما تعبیه شوند . 

 

 

2- سیم‌کشی کهنه و فرسوده را تعویض کنید یا کنار بگذارید.

سیم‌های فرسوده چه برای لوازم برقی باشد چه مربوط به سیم‌کشی خانه شما، خطر قابل‌توجهی در آتش‌سوزی برقی به شمار می‌آیند. سیم لوازم برقی را در اندازه‌های مختلف با قیمت مناسب می‌توانید از مغازه‌های لوازم برقی تهیه کنید و آن‌ها را با سیم‌های کهنه لوازم کوچک و الکترونیکی عوض کنید . 

اگر چه چسب برق را می‌توان برای محافظت موقت از جرقه زدن یا ذوب سیم لخت استفاده کرد اما نباید به عنوان راه حل دائمی در نظر گرفته شود. 

 

 

3- سیم‌کشی فرسوده و قدیمی خانه را عوض کنید.

سیم‌کشی تنها طول عمری حدود سی تا چهل سال دارد بنابراین اگر خانه شما قدیمی تر از این است ممکن است سیم‌ها در حال تخریب باشند. علاوه بر این سیم‌کشی قدیمی معمولاً برای تأمین بار الکتریکی زیادی که امروزه بر مدار وارد می‌شود، طراحی نشده است. 

اگر  خیلی از سیم سیار استفاده می‌کنید یا مدار شکن شما مرتب برق را قطع می‌کند، احتمالاً دارید فشار بیش از حد توان سیم‌کشی قدیمی خودتان به آن وارد می‌کنید. هر چه زودتر از یک برق‌کار بخواهید سیم‌کشی منزل شما را بررسی کند. 

برخی خانه‌های قدیمی، ممکن است سیم‌کشی آلومینیومی داشته باشند که خطر بسیار بیشتری در ایجاد آتش‌سوزی نسبت به سیم‌کشی مسی دارد. 

•  اینکه از یک برق‌کار بخواهید همه یا بیشتر بخش‌های سیم‌کشی خانه را تعویض کند، هزینه بسیار زیادی برای شما خواهد داشت، اما تا چندین دهه خانه‌تان در مقابل آتش‌سوزی ناشی از برق مصون می‌ماند. 

 

4- مطمئن شوید که لوازم برقی که استفاده می‌کنید استاندارد است.

همه محصولات برقی مانند سیم رابط، باطری‌ها، آباژورها و شب خواب‌ها و محافظ برق (محافظ در مقابل تغییر ولتاژ ناگهانی) باید استاندارد باشند تا ایمنی را تضمین کنند. 

برخی از محصولات مانند سیم رابط چند راهی و باطری‌ها اغلب تقلبی هستند و از مس ارزان و بسیار بی دوام استفاده می‌کنند که خطر آتش‌سوزی را بسیار افزایش می‌دهد. در این انواع محصولات باید به برچسب استاندارد روی  محصول دقت کنید. 

 

هشدارها 

هرگز سعی نکنید بر روی آتش ناشی از برق آب بریزید چون این کار منجر به برق‌گرفتگی می‌شود. به جای آن باید یک کپسول آتش‌نشانی A-B-C  داشته باشید (A-B-C به این معنی است که این کپسول می‌تواند با آتش‌سوزی ناشی از برق مقابله کند). 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040