۲۲ تير ۱۳۹۳

10 علت شهرت چین

۲۲ تير ۱۳۹۳ 4144 بازدیدکننده 3 نظر
10 علت شهرت چین در این مقاله می خوانید

همگان چین را به عنوان یکی از یزرگترین و پرجمعیت‌ترین و کهن‌ترین کشورهای جهان، می‌‌شناسند. ما در این جا 10 مورد که چین به علت آنها مشهور شده است را معرفی می‌کنیم. ...

10 علت شهرت چین

10 مورد برتر که چین برای آن مشهور است

چین یا جمهوری خلق چین، یکی از معدود کشورهایی است که هرکسی در سراسر جهان چیزی درباره آن می‌داند و یا خوانده است. چین منزلگاه یکی از اولین تمدن‌های حاشیه رودخانه در جهان است و با گذشت زمان اقوام و دودمان‌های مختلف در آن سکونت گزیدند. مذاهب و فرهنگ‌های فراوان و بسیار متنوعی در چین به وجود آمده است. دودمان‌های مختلف ظهور کرده و از بین رفته‌اند و آنچه برجای مانده، میراثِ فرهنگ‌های سرشار از تاریخ و دانش است. هر ساله میلیون‌ها نفر به چین سفر می‌کنند تا بخشی از این سرزمین باشند، جاییکه ترکیبی از دنیای مدرن و روزگار باستان است. چین یکی از سریع‌ترین اقتصادهای رو به رشد جهان است و جایگاهی دائم در شورای امنیت سازمان ملل متحد دارد که عاملی کلیدی در نگاه ملل غربی به سیاست‌های شرق بوده است. به هر حال تصویر عمومی از چین در خارج از کشور، فارغ از کلیشه‌ها و کلی‌نگری نیست. مردم اغلب گمان می‌کنند که کل کشور یکپارچه است، ولی هنگامی‌که متوجه می‌شوند که چین حتی پس از انقلاب فرهنگی تحت حزب کمونیست در دهه 1950، تا چه حد متنوع است، غافلگیر می‌شوند. از این‌رو در اینجا ده مورد برتر که چین برای آن مشهور است، ارائه می‌شود. 

 

 پاندا

10 علت شهرت چین

پاندا حیوان بومی چین و بخش‌هایی از میانمار و ویتنام بوده و یکی از گونه‌های درخطر انقراض در دنیا است. به دلیل شهرسازی و جنگل زدایی در خط‌ الراس مرکزی چین، وسعت زیستگاه طبیعی این حیوان دائماً در حال کاهش است. به دلیل نقشی که پاندا در اساطیر چینی باستان ایفا می‌کند، بسیاری از مردم آن را با چین همبسته می‌دانند. در خلال جنگ‌های ژاپن و چین، خارجی‌ها علاقه شدیدی به خز پاندا پیدا کردند. در آن دوران، شکار غیرقانونی پاندا برای خز آن تبدیل به تهدیدی بزرگ در انقراض نسل پاندا در منطقه شد. اگرچه پانداها گوشتخوار هستند، ولی بیشتر آن‌ها از گیاه بامبو تغذیه می‌کنند. پانداهایی که در اسارت نگهداری می‌شوند، نرخ زاد و ولد بسیار پایینی دارند و از این‌رو یک از گونه‌های بسیار درخطر انقراض در دنیا به شمار می‌روند. 

 

 کنفوسیوس

10 علت شهرت چین

کنفوسیوس یکی تأثیرگذارترین افراد بر اندیشه‌های معاصر، و در سراسر تاریخ در شرق بوده است. وی سیستمی اجتماعی‌، سیاسی به نام کنفسیوس گرایی شکل داد که برای مدتی به ایدئولوژی سیاسی دوران حاکمیت سلسله هان مبدل شد. آموزه‌های کنفوسیوس به‌جای جنبه‌های الهی بر جنبه‌های انسان‌گرایی تمرکز می‌کند. وی بیان می‌کند که بشر بهبودپذیر است و اگر انسان‌ها بجای باور به تقدیرگرایی الهی، به مسائل جهانی توجه کنند، زندگی آن‌ها می‌تواند مفیدتر باشد. در دوران معاصر افراد بسیاری در چین وجود دارند که تحت تأثیر اندیشه وی هستند. جنبش ملی قرن بیستم نیز به‌طور گسترده‌ای از او الهام گرفته بود.

 

 لشکر سفالین

10 علت شهرت چین

لشکر کشف‌شده در تپه باستانی مونت لی در 1974، قرار بود که از امپراطور "چین شی هوان" در زندگی پس از مرگش محافظت کند. کل منطقه از دالآن‌های مختلفی تشکیل‌شده که پر از سربازان سفالین و ارابه‌های جنگی هستند.

این سربازان بسته به درجاتشان در ارتش قد متفاوتی دارند. مسافران و تاریخ نویسان مختلف، روایت‌های متفاوتی از آرامگاه‌ها و گودال‌های تعریف کرده‌اند. آرامگاه دیگری در زیر منطقه حفاری‌شده وجود دارد که گفته می‌شود دست ساخته‌های بیشتری دارد ولی به دلیل ترس از ایجاد خسارت به دست ساخته‌ها حفاری نشده‌اند زیرا نقاشی‌های روی این سربازان به‌محض قرار گرفتن در معرض هوای خشک پوسته پوسته می‌شوند. تعدادی از جنگ افزارها و سایر چیزهایی که در حفاری بخش کوچکی از این منطقه پیدا شده بودند، در موزه‌های سرتاسر جهان نمایش داده  شدند. با این حال تنها برخی شخصیت‌های برجسته تا به حال توانسته‌اند ارتش را نزدیک مشاهده کنند

 

 چای چینی

10 علت شهرت چین

چای چینی یکی از چیزهایی است که مخارج ساختار اداری بریتانیا یا هر قدرت استعماری دیگر را در آسیای جنوب شرقی تأمین می‌کرد. در انگلستان تقاضا برای چای به حدی بالا رفت که با بومیان برای کسب امتیاز انحصاری تجاری و قیمت‌های بهتر، جنگ‌هایی انجام گرفت. چای چینی در سراسر جهان به خاطر خواص و رایحه‌های مختلف آن مشهور است. چین همچنان بزرگ‌ترین تولیدکننده چای سبز در جهان است.

 

باروت

10 علت شهرت چین

باروت یکی از یافته‌های مربوط به چین قرون وسطایی بود که جهان را در قرن‌های پس از آن تغییر داد. باقدرت جدیدی که باروت ارائه کرد، تکنولوژی‌های دیگر توسعه یافتند و استراتژی‌ها و حالت‌های نظامی و جنگاوری، کاملاً تغییر پیدا کردند. باروت اساساً ترکیبی از مواد شیمیایی مختلف با سولفور است. ترکیب اولیه آن به قرن نهم میلادی بر می‌گیرد. اعراب و ترک‌ها دانش ساخت باروت را آموخته و آن را به جهان غرب معرفی کردند.

 

سیاست تک فرزندی

10 علت شهرت چین

چین برای سیاست تک فرزندی‌اش هم معروف و هم به خاطر این سیاست بدنام شده است. برخلاف دیدگاه عمومی، این سیاست بندها و تبصره‌های بسیاری دارد که در حقیقت مردم راجع به آن‌ها آگاه نیستند. این قوانین از ناحیه‌ای به ناحیه‌ی دیگر متفاوت است و همچنین موارد خاص را در نظر می‌گیرد. برای مثال، اگر والدین شخصی، خواهر یا برادر نداشته باشند، آن شخص اجازه دارد تا دو فرزند داشته و به این ترتیب بتواند فشارهای وارد بر کل خانواده را کاهش دهد. اثرات این سیاست به‌شدت موردانتقاد بوده است، زیرا نرخ باروری کاهش‌یافته و میزان سقط جنین دختر افزایش پیدا کرده است.

 

مناقشات تبت و دالایی لامای مقدس

10 علت شهرت چین

مناقشات تبت یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های دنیای معاصر است. در جریان انقلاب فرهنگی دهه 1950 که جمهوری خلق چین به‌عنوان یک کشور کمونیستی شکل گرفت، صومعه‌های تبت افول کردند و از مردم خواسته شد تا پیروی از دالایی لاما را رها کنند. از این‌رو خیل عظیمی از جمعیت تبت به‌عنوان پناهنده به کشورهای همسایه مهاجرت کردند. دالایی لاما به خاطر جنبش مسالمت‌آمیز و ستودنی خود در برابر دولت، جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. در این جنبش، او تلاش کرده است تا استقلال تبت را از طریق سکوهای بین‌المللی به دست آورد. با این حال مناقشه تبت هنوز برطرف نشده است. 

 

فلسفه تائو

10 علت شهرت چین

فلسفه تائو از چین نشأت‌گرفته است. فلسفه تائو به وسیله لائوتسه به فلسفه‌ای مستحکم و عینی تبدیل شد. یکی از فرامین آن این بود که فرد باید امیال خود را با فطرت هماهنگ کند و اصول فطری بایستی بر تمامی اشکال فعالیت بشری اعمال شود. بیشتر فلسفه‌های چین، درباره پیوستگی به این مبانی تائو و دوگانگی فطرت بحث می‌کنند. برای تائو خصوصیات و عواملی "وصف‌ناپذیر" در نظر گرفته می‌شود که نمی‌توان با کلمات توضیح داد، بلکه بایستی با استفاده از بدن به‌عنوان یک مجرا تجربه شود. تائو با مفاهیم یین و یانگ نیز درآمیخته است.

 

دیوار بزرگ چین

10 علت شهرت چین

دیوار بزرگ چین واژه‌ای است که برای مجموعه دیوارها و باروهای نوار مرزی چین استفاده می‌شود. این مجموعه، از سده سوم پیش از میلاد، توسط سلسله‌های مختلف ساخته‌شده و همه آن‌ها در یک مقطع زمانی به هم پیوستند. هدف از ساختن این دیوار در مرز شمالی چین (شرق به غرب) محفاظت در مقابل صحرانشینان جنگ‌طلب بود. این دیوار در دوران حاکمیت سلسله مینگ بازسازی و نگهداری شد. بر اساس یکی از بررسی‌های باستان شناختی اخیر، مجموع طول این دیوار و تمامی انشعابات آن، 21000 کیلومتر است.

 

مائو تسه تونگ

10 علت شهرت چین

چین بزرگ‌ترین کشور کمونیست در جهان بوده و آغاز کار و مبانی ایدئولوژیکی خود را مدیون مائو تسه تونگ است. او پدر و بنیان‌گذار جنبش ملی کمونیست و رئیس‌جمهور، جمهوری خلق چین بود. سیاست‌ها و ایدئولوژی‌های سیاسی او که برگرفته از مارکسیسم- لنیسیسم بود، در مجموع مائوئیسم نامیده می‌شود. این تفکر در دوران جنگ سرد، کشورهای آسیای جنوبی را تحت تأثیر قرار داد و برخی از کشورها مانند ویتنام و کره شمالی، احزاب کمونیست و پروپاگاند سیاسی خود را تشکیل دادند. 

 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040