۹ آذر ۱۳۹۳

روش کشت قارچ در خانه

۹ آذر ۱۳۹۳ 7808 بازدیدکننده 0 نظر
روش کشت قارچ در خانه در این مقاله می خوانید

نکته اصلی پرورش قارچ در خانه، ایجاد محیط رشد مناسب و تهیه و یا ایجاد بذر قارچ (که محیط تکثیر قارچ‌ها است) می‌باشد.  در این مقاله با شرایط مناسب برای کشت قارچ آشنا شوید. ...

روش کشت قارچ در خانه

 

دلیلی ندارد که در مورد کاشت قارچ بی‌اطلاع باشید. قارچ‌ها که یکی از گونه‌های متنوع دنیای غذا هستند، بدون چربی و کم کالری بوده و سرشار از ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان ها، و مواد مغذی دیگر هستند.

 

قارچ‌ها چگونه رشد می‌کنند؟

کشت قارچ

 

قارچ‌ها از هاگ‌ها (و نه دانه‌ها) رشد می‌کنند. هاگ‌ها آن‌قدر کوچک هستند که نمی‌توانید با چشم غیرمسلح آن‌ها را ببینید.

از آنجا که هاگ‌ها برای شروع جوانه زنی، حاوی کلروفیل نیستند، برای تغذیه خود بر موادی همانند خاک اره، تفاله، کاه، تکه‌های چوب و یا مایعات تکیه می‌کنند. ترکیب هاگ‌ها و این مواد مغذی، بذر قارچ نامیده می‌شود. بذرهای قارچ، کمی شبیه استارتری که برای ایجاد نان خمیرترش نیاز است، کار می‌کنند.

بذر قارچ، از رشد ریشه‌های نازک و سفید و مویی قارچ که میسلیوم نامیده می‌شود، حمایت می‌کند. قبل از سر بر آوردن قارچ از داخل محیط رشد خود، در ابتدا ریشه‌ها رشد می‌کنند.

شما می‌توانید قارچ‌ها را در خود بذر کشت کنید،  ولی در صورتی که بذر به یک ماده واسط رشد اضافه شود، محصول خیلی بهتری برداشت خواهید کرد. بر حسب نوع قارچ، ماده واسط می‌تواند کاه، مقوا، کنده چوب، تکه‌های چوب، و یا یک کود گیاهی که از ترکیب موادی همانند کاه، چوب ذرت، دانه‌های پنبه، سنگ گچ، و مکمل‌های نیتروژنی تشکیل شده است، باشد.

 

مکان رشد قارچ

کشت قارچ

 

قارچ‌ها محیط‌های رشد تاریک، خنک، نم‌دار، و مرطوب را ترجیح می‌دهند. در خانه، معمولاً زیر زمین مناسب است، اما ممکن است زیر سینک ظرف‌شویی، تنها چیزی باشد که به آن نیاز داشته باشید.

محل پیشنهادی خود را با اندازه‌گیری دمای آن بررسی کنید. بسیار از انواع قارچ‌ها، در دمای بین 13 تا 16 درجه، و دور از تابش مستقیم خورشید و جریان هوا بیش‌ترین رشد را دارند. قارچ‌های انوکیتاکه، دماهای پایین تر (حدود هفت درجه سانتی‌گراد) را ترجیح می‌دهند. بسیاری از زیرزمین‌ها، آن‌قدر گرم هستند که نمی‌توانید در تابستان در آن‌ها قارچ پرورش دهید، پس بهتر است کشت قارچ را به عنوان یک پروژه زمستانه در نظر داشته باشید.

قارچ‌ها تا حدودی نور را تحمل می‌کنند، ولی نقطه‌ای که شما انتخاب می‌کنید باید نسبتاً تاریک و کم نور باقی بماند.

برخی از انواع قارچ‌ها، در محیط‌های باز، و زمین‌ها و یا کنده‌های آماده‌شده رشد می‌کنند، ولی رشد آن‌ها خیلی بیشتر از محیط‌های کنترل شده داخلی طول می‌کشد (بین شش ماه تا 3 سال) .  

 

انواع مختلف قارچ‌ها برای کشت

کشت قارچ

 

قارچ‌های متعددی وجود دارند. یکی از زیبایی‌های کشت قارچ در مقایسه با انتخاب آن‌ها از جنگل‌ها و محیط‌های وحشی، این است که می‌توانید مطمئن باشید که گونه‌های سمی را انتخاب نمی‌کنید. 

 

گونه‌های زیر، متداول‌ترین قارچ‌هایی هستند که در خانه کاشته می‌شوند:

انوکیتاکه

مایتاکه

پورتوبلو

صدفی

شیتاکه

تکمه‌ای سفید

 

هر کدام از قارچ‌ها، نیازهای رشد خاصی دارند. به‌طور مثال قارچ‌های تکمه‌ای سفید را در کود گیاهی، شیتاکه را در چوب یا خاک‌اره چوب جنگلی، و صدفی را در کاه بکارید. 

 

کشت قارچ در خانه

کشت قارچ

 

در صورتی که می‌خواهید قارچ‌ها را در خانه خود بکارید، چند گزینه برای مواد آن در اختیاردارید.

می‌توانید بسته‌های پرورش قارچ خریداری کنید که از پیش، با ماده واسطه رشد که شامل بذر قارچ نیز می‌شود پرشده است. خرید یک بسته پرورش قارچ، روشی عالی برای افزایش معلومات خود در زمینه کشت قارچ به شمار می‌رود. در صورتی که می‌خواهید بدون خرید این بسته‌ها کار خود را آغاز کنید، نوع قارچی که کشت می‌کنید، نوع ماده واسط را مشخص می‌کند. در مورد نیازهای هر کدام از قارچ‌ها تحقیق کنید.

قارچ‌های تکمه‌ای ، جزو آسان‌ترین قارچ‌ها برای پرورش هستند. می‌توانید از این راهکار برای شروع کار خود استفاده کنید: از یک سینی به ابعاد 35 × 40 سانتی‌متر با عمق حدود 15 سانتی‌متر استفاده کنید. سینی را با مواد رشد قارچ پر کرده و با بذر قارچ تلقیح کنید.

برای حدود 3 هفته، و تا زمانی که ميسليوم ها (ریشه‌های مو مانند قارچ) را ببینید، دمای خاک را تا حدود 21 درجه سانتی‌گراد نگه‌دارید. در این زمان، دما را به 12 تا 15درجه سانتی‌گراد کاهش دهید. بذر قارچ را با حدود 2 سانتی‌متر خاک گلدان بپوشانید. 

با پاشیدن آب بر روی خاک، آن را مرطوب نگه‌دارید و یک پارچه را روی آن قرار دهید و هر زمانی که خشک شد، آن را با پاشیدن آب مرطوب کنید.

پس از سه تا چهار هفته، قارچ‌های تکمه‌ای شما ظاهر می‌شوند. زمانی که کلاهک‌ها باز شدند، آن‌ها را با یک چاقوی تیز از ساقه برش داده و برداشت کنید. از کشیدن قارچ‌ها خودداری کنید، زیرا با این کار احتمال صدمه رساندن به قارچ‌های در حال رشد اطراف وجود دارد. در صورت برداشت هر روزه، احتمالاً برای 6 ماه تمام محصول خواهید داشت. 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040