۲۹ مهر ۱۳۹۲

روش کاشت گل شمعدانی

۲۹ مهر ۱۳۹۲ 18357 بازدیدکننده 6 نظر
روش کاشت گل شمعدانی  در این مقاله می خوانید

گل شمعدانی، گیاهی با گل‌های کوچک و یا متوسط است که هم در گلدان و هم در باغچه خیلی خوب رشد می کند.با این مقاله شما با روش کاشت آن آشنا می شوید. ...

روش کاشت گل شمعدانی

مقدمه

گل شمعدانی، گیاهی با گل‌های کوچک و یا متوسط است که هم در گلدان و هم در باغچه خیلی خوب رشد می‌کند. اکثر شمعدانی‌ها در تابستان گل می‌دهند و باید در بهار کاشته شوند. به طور قاعده کلی، بهترین زمان برای کاشت آن‌ها، بعد از آخرین سرمای زمستانی است. کاشت گل‌های شمعدانی، به کمی زمان و سعی نیاز دارد، ولی برای انجام آن به مهارت خاص و یا فضای زیادی نیاز نخواهید داشت.

 

روش کاشت گل‌های شمعدانی

1. گل‌های شمعدانی را خریداری کنید. گیاه مورد نظر خود را بر حسب رنگ و اندازه آن انتخاب کنید. به دنبال شمعدانی‌هایی باشید که خاک مرطوب و برگ‌های بانشاط داشته باشند. شمعدانی‌ها بر حسب نوع خود، ممکن است حداکثر ارتفاعی برابر 18 سانتی‌متر داشته، و یا اینکه بیش از یک متر رشد کنند. گل‌های شمعدانی در برابر جابجایی مقاوم هستند، ولی جابجایی یک گیاه گل‌دار به مکانی که امکان سرمازدگی در آن وجود دارد، ممکن است باعث از بین رفتن گل‌های آن شود.

2. برای کاشت شمعدانی، مکانی در باغچه خود انتخاب کنید که میزان زیادی نور خورشید دریافت می‌کند، و یا اینکه گل شمعدانی خود را به گلدانی بزرگ تر از گلدان اولیه آن منتقل کرده و کنار یک پنجره نورگیر قرار دهید. گل‌های شمعدانی در صورت کاشت در مکان‌های خیلی گرم، ممکن است به کمی سایه نیز نیاز داشته باشند، ولی به طور کلی نیاز زیادی به نور خورشید دارند. شمعدانی‌های گلدانی به خاکی که دارای زهکشی مناسب است نیاز دارند. گل‌های شمعدانی کوچک، به عنوان پوشش زمین مناسب می‌باشند، و از گل‌های شمعدانی بزرگ تر می‌توانید برای تعیین مرز باغ‌های خود استفاده کنید.

3. خاک را آماده کنید. توصیه می‌شود که قبل از کاشت گیاه، خاک را با چنگال باغبانی نرم کرده و به آن مقداری کود گیاهی و کود شیمیایی اضافه کنید. استفاده از کود شیمیایی با نسبت 5-10-5 قبل از کاشت مناسب است. ولی بهتر است بعد از کاشت گیاه، از کودهای شیمیایی 10-10-10 استفاده شود. شمعدانی‌ها به خاکی که PH نزدیک به 6.5 دارد و کمی اسیدی است علاقه دارند. شمعدانی تقریباً در هر خاکی که PH مناسبی داشته و نرم و اسفنجی باشد رشد می‌کند، پس از خاک رس و خاک‌های سنگین شنی خودداری کنید.

4. برای کاشت گل‌های شمعدانی یک چاله حفر کنید. توصیه می‌شود در صورت کاشت شمعدانی‌ها در خارج، چاله‌هایی که حفر می‌کنید، دو برابر اندازه گلدان اولیه گل شمعدانی باشد. اگر می‌خواهید شمعدانی‌ها را در داخل گلدان بکارید، گلدان‌هایی انتخاب کنید که حداقل دو برابر گلدان اولیه آن باشند. برای شمعدانی‌های کوچک، لازم است که حفره‌ها حدود 20 سانتی متر از هم فاصله داشته باشند، ولی شمعدانی‌های بزرگ به فاصله‌ای حدود 70 سانتی متر و یا بیشتر از هم نیاز دارند. اطمینان حاصل کنید که حفره‌ها آن قدر عمیق باشند که بتوانند تمام ریشه‌های شمعدانی را در خود نگه دارند.

5. شمعدانی را بکارید. شمعدانی‌ها را از گلدان اولیه خارج کرده و در چاله‌ها قرار دهید. دور ریشه‌ها خاک مرطوب بریزید و این کار را ادامه دهید تا زمانی که سطح زمین از خاک مرطوب پوشیده شود. اگر شمعدانی به راحتی از گلدان خود خارج نمی‌شود، می‌توانید گلدان را به یک سمت خوابانده و به آن ضربه بزنید تا خاک اطراف ریشه گل کم‌کم جدا شده و گیاه آزاد شود. اگر باز هم موفق به خارج کردن آن از گلدان اولیه نشدید، می‌توانید گلدان پلاستیکی دور آن را ببرید.

6. می‌توانید برای جلوگیری از رشد علف‌های هرز، خاک اطراف گل شمعدانی را با کود گیاهی بپوشانید. این کار هم از ایجاد علف‌های هرز جلوگیری می‌کند، و هم رطوبت خاک را در خود حفظ می‌کند.

 

نکته‌ها و هشدارها

می‌توانید برای اینکه خاک مواد مغذی خود را از دست ندهد، کود گیاهی شمعدانی‌هایی که در باغچه کاشته‌اید را هر سال تعویض کنید. همچنین برای شمعدانی‌هایی که در گلدان کاشته‌اید، هر ماه مقداری کود شیمیایی به خاک اضافه کنید.

شمعدانی‌ها به مقدار زیادی آب نیاز دارند، ولی دوست ندارند که ریشه آن‌ها در آب قرار داشته باشد. آن‌ها را به طور منظم آبیاری کنید، ولی اجازه ندهید که خاک همیشه خیس و پر آب باشد. گلدانی انتخاب کنید که آب اضافی بتواند از انتهای آن تخلیه شود.

 

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040