۲۹ مهر ۱۳۹۳

رابرت کخ

۲۹ مهر ۱۳۹۳ 4834 بازدیدکننده 0 نظر
رابرت کخ در این مقاله می خوانید

در این مقاله با رابرت کخ و زندگی نامه ی او آشنا خواهید شد. ...

رابرت کخ

 

رابرت کخ، یک پزشک آلمانی بود که به‌طور گسترده‌ای به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران معتبر باکتری‌شناسی و میکروب‌شناسی شناخته‌شده است. او چرخه بیماری سیاه‌زخم را در سال 1876 مورد بررسی قرارداد و باکتری‌ای که باعث بیماری سل می‌شود را در سال 1882 و نیز عامل و با را در سال 1883 مورد مطالعه قرارداد. او همچنین فرمول کخ را ابداع کرد. کخ جایزه نوبل سال 1905 در فیزیولوژی یا پزشکی را به دست آورد.

 

زندگی اولیه و تحصیلات

رابرت کخ در سال 1843 در گلاستال آلمان متولد شد، او در دوران کودکی یک نابغه بود. زمانی که او تنها 5 ساله بود خود را به خواندن روزنامه عادت داده بود. به خواندن ادبیات کلاسیک علاقه داشت و متخصص شطرنج بود. زمانی که در دبیرستان بود به علوم علاقه‌مند شد و تصمیم به مطالعه زیست‌شناسی گرفت. کخ مدرک پزشکی خود را از دانشگاه گوتینگن آلمان در سال 1866 به دست آورد.

 

 مشارکت‌ها و دستاوردها

رابرت کخ

 

کخ به‌عنوان یک دانشجوی پزشکی به آسیب‌شناسی و بیماری‌های عفونی علاقه شدیدی پیدا کرد. پس از کار به‌عنوان یک پزشک در بسیاری از شهرهای کوچک سراسر آلمان، او به‌عنوان یک جراح نظامی در طول جنگ فرانسه و پروس (1870-1872) داوطلب شد. او پس از جنگ به‌عنوان افسر پزشکی برای منطقه ولستین منصوب شد.

وظیفه اصلی او به‌عنوان افسر پزشکی، بررسی شیوع بیماری‌های باکتریایی عفونی بود. کخ به انتقال سیاه‌زخم از گاو به انسان علاقه‌مند بود. از آنجا که کخ از روند حاکم تائید علت بیماری‌های عفونی خیلی راضی نبود، او چهار معیار را در سال 1890 فرمول‌بندی کرد که باید برای تصدیق علت یک بیماری عفونی به دست آورد. این قوانین به‌عنوان "انگاره‌های کخ" و یا "انگاره‌های هنله-کخ" نامیده می‌شد. آسیب‌شناس آلمانی فریدریش گوستاو یاکوب هنله در تحقیقات کخ همکاری می‌کرد.

 

اواخر زندگی و مرگ

کمک‌های درخشان رابرت کخ در سال 1905 به رسمیت شناخته شد و جایزه نوبل فیزیولوژی یا پزشکی را برای او به همراه آورد. کاربردهای پزشکی بیوتکنولوژی هنوز هم به‌شدت به اصول کخ از تأیید علل بیماری‌های عفونی بستگی دارد. کخ در سال 1910 در منطقه جنگل سیاه آلمان درگذشت. او 66 ساله بود.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040