۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

شهر سوخته

۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ 3932 بازدیدکننده 0 نظر
شهر سوخته در این مقاله می خوانید

شهر سوخته یک سایت باستانی از دوران برنز است که به تمدن جیرفت مرتبط می‌باشد. این شهر در سیستان و بلوچستان، در جنوب شرقی ایران و روی آبرفت‌های رودخانه‌ی هیرمند قرارگرفته است. ...

شهر سوخته

شهر  سوخته در راه زاهدان و زابل قرارگرفته می‌باشد. در ماه جولای سال 2014 شهر سوخته در لیست آثار باستانی جهانی یونسکو قرار گرفت.

دلیل اصلی صعود و نزول زندگی در شهر سوخته هنوز نیز یک معماست. باستان شناسان یک عدم تطابق شدید با سایر تمدن‌های نزدیک این شهر در آن دوران یافته‌اند و بر این باورند که شهر سوخته ممکن است درنهایت سندی بر تمدنی ماقبل تاریخی در شرق باشد که مستقل از بین‌النهرین است.

 

باستان‌شناسی

شهر سوخته مساحتی حدود 151 هکتار را می‌پوشاند و یکی از بزرگ‌ترین شهرهای زیرزمینی دارای سکنه بوده است. در غرب این شهر قبرستانی به وسعت 2.5 هکتار وجود دارد که دارای حدود 25 تا 40 هزار قبر است.

اسکان در شهر حدود 3200 سال قبل از میلاد مسیح آغازشده است. شهر سوخته دارای چهار دوره‌ی شهروندی است و قبل از آنکه حدود 1800 سال قبل از میلاد خالی از سکنه شود سه بار سوخته بود.

 

قاصد باستانی پیداشده در شهرسوخته

دریکی از جدیدترین کاوش‌ها در شهرسوخته، یک تیم ایرانی و بریتانیایی روی باقی‌مانده‌های انسانی از هزاره‌ی سوم قبل از میلاد کار می‌کردند. آن‌ها اسکلت یک مرد شترسوار را یافتند و بر این باورند که او در دوران باستان یک قاصد بوده است.

بررسی اسکلت وجود زخم‌هایی در استخوان را فاش کرد، باستان شناسان این‌گونه حدس می‌زنند که او یک سوار ماهر بوده و بیشتر دوران عمر خود را در حال شترسواری می‌گذرانده است. 

 

ساخته‌های بشر

بررسی 40 دندان یافته شده در قبرستان شهر سوخته نشان می‌دهد که ساکنان آن شهر از دندان‌های خود به‌عنوان ابزاری برای بافتن و ساخت سبد و دیگر محصولات دست‌ساز استفاده می‌کردند.

استفاده از دندان به‌عنوان ابزار در هر دو گروه مردان و زنان این شهر و در سنین مختلف جامعه دیده‌شده است. شواهد نشان می‌دهد بافتن در این شهر چیزی بیشتر از یک سرگرمی بوده است. بافتن با دندان یک کار حرفه‌ای در شهر سوخته تلقی ‌شده و نیاز به مهارت خاصی داشته است. شهروندان شهر سوخته وسایلی بسیاری بافته‌اند مانند فرش، سبد و دیگر لوازم خانه.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040