۷ تير ۱۳۹۴

12 نکته برای کمک به ترک سیگار

۷ تير ۱۳۹۴ 3215 بازدیدکننده 0 نظر
12 نکته برای کمک به ترک سیگار در این مقاله می خوانید

ترک سیگار کاری بسیار با ارزش برای کاهش بیماری ها و افزایش سلامت بدن است. در این مقاله نکاتی آورده شده است که به شما در طی این کار کمک زیادی خواهد کرد. ...

12 نکته برای کمک به ترک سیگار

دلیل ترک سیگار را بدانید.

 ترک سیگار

 برای داشتن انگیزه شما نیاز به یک دلیل شخصی و قدرتمند دارید. شاید می‌خواهید از خانواده‌ی خود در مقابل مضرات سیگار روی آن‌ها محافظت کنید. شاید از سرطان ریه ترسیده‌اید. دلیلی بیابید تا به‌قدر کافی محکم و قوی باشد که به شما انگیزه‌ی کافی برای ترک سیگار را بدهد.

 

از روش‌های درمانی جایگزینی نیکوتین استفاده کنید.

 ترک سیگار

زمانی که سیگار را ترک می‌کنید کاهش میزان نیکوتین ممکن است شما را خسته، ناراحت و تحریک‌پذیر کند. روش‌های درمانی جایگزینی نیکوتین می‌تواند به کاهش این احساسات کمک کند.

 

درباره‌ی داروهای کمکی با پزشک خود مشورت کنید.

 ترک سیگار

برای کم کردن اثرات کاهش نیکوتین بدون استفاده از موادی که دارای نیکوتین هستند، از پزشک خود درباره‌ی داروهای درمانی سؤال کنید. این داروها قرص‌هایی هستند که با تأثیر روی مواد شیمیایی مغز به کاهش تحریک مصرف سیگار کمک می‌کنند.

 

این کار را به‌تنهایی انجام ندهید.

 ترک سیگار

به خانواده، دوستان و همکارانتان بگویید که تصمیم به ترک سیگار گرفته‌اید. تشویق آن‌ها تفاوت زیادی ایجاد خواهد کرد. همچنین شاید بخواهید عضو یک تیم حمایت‌کننده شده و یا با یک مشاور مشورت کنید. رفتاردرمانی نوعی مشاوره است که به شما کمک می‌کند استراتژی‌های ترک سیگار را شناخته و به آن‌ها بچسبید.

 

استرس خود را مدیریت کنید.

 ترک سیگار

یکی از دلایلی که افراد سیگار می‌کشند این است که نیکوتین به آن‌ها آرامش می‌دهد. زمانی که سیگار را ترک کردید نیاز به راهی دیگر برای مدیریت استرس خود دارید. ماساژهای منظم، گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش و یا یادگیری یوگا یا تای چای را امتحان کنید. در صورت امکان در طی هفته‌های اول ترک سیگار از شرایط استرس‌زا دور بمانید.

 

از مصرف الکل و محرک‌های دیگر خودداری کنید.

 ترک سیگار

برخی فعالیت‌های خاص ممکن است تمایل شما به سیگار کشیدن را افزایش دهد. الکل یکی از رایج‌ترین محرک‌هاست. بنابراین در ابتدای ترک سیگار سعی کنید از این ماده استفاده نکنید. اگر قهوه برای شما یک محرک است به‌جای آن در چند هفته‌ی اول چای بنوشید. اگر اغلب پس از خوردن غذا سیگار می‌کشید چیز دیگری پیدا کنید تا به‌جای آن انجام دهید مانند مسواک زدن دندان‌ها یا جویدن آدامس.

 

خانه را تمیز کنید.

 ترک سیگار

زمانی که آخرین سیگار خود را کشیدید تمام فندک‌های خود را دور بیندازید. هر لباسی که بویی مانند سیگار می‌دهد را شسته و تمامی فرش‌ها، پرده‌ها و اثاثیه و لوازم خانه را تمیز کنید. از خوشبوکننده‌های هوا استفاده کنید تا این بوی آشنا در خانه‌ی خود را کم کنید. شما نمی‌خواهید چیزی ببینید یا بویی حس کنید که شما را یاد سیگار بیندازد.

 

بارها و بارها تلاش کنید.

 ترک سیگار

برگشت به سیگار بسیار رایج است.بسیاری از افراد سیگاری قبل از ترک سیگار بارها برای ترک آن تلاش کرده‌اند. شرایط و احساساتی که موجب می‌شوند دوباره به سیگار برگردید را ارزیابی کنید. از این اطلاعات به‌عنوان فرصتی برای تأکید بر تعهدتان جهت ترک سیگار استفاده کنید.

 

ورزش کنید.

 ترک سیگار

فعالیت فیزیکی به کاهش تمایل به نیکوتین کمک کرده و برخی علائم صرف‌نظر از ترک سیگار را کاهش می‌دهد. زمانی که می‌خواهید سراغ سیگار بروید به‌جای آن کفش‌های اسکیت خود را بپوشید. همچنین مقدار کالری بیشتری که با ورزش می‌سوزانید سبب می‌شود مانع افزایش وزن در حین ترک سیگار شوید.

 

میوه و سبزیجات بخورید.

 ترک سیگار

درزمانی که در حال ترک سیگار هستید به دنبال رژیم غذایی نباشید – محدودیت زیاد جواب معکوس می‌دهد. به‌جای آن روی میوه‌ها، سبزیجات و محصولات لبنی کم‌چرب تمرکز کنید.

 

جایزه‌ی خود را انتخاب کنید.

 ترک سیگار

علاوه بر فواید فوق‌العاده‌ی ترک سیگار بر سلامتی بدن، یکی از دیگر مزایا پولی است که در آن صرفه‌جویی می‌کنید. با اختصاص دادن بخشی از این پول برای خرید چیز دلخواهی به خود پاداش بدهید.

 

این کار را برای سلامتی خود انجام دهید.

 ترک سیگار

چیزی بیشتر از پاداش مالی وجود دارد که می‌توانید آن را در نظر بگیرید. ترک سیگار دارای تأثیر مثبت بسیار سریعی روی سلامت شماست. ترک سیگار فشارخون را کم کرده و پس از بیست دقیقه ضربان نبض را کند می‌کند. پس از یک روز سطح کربن مونوکسید در خون شما به حد نرمال بازمی‌گردد. با گذشت دو هفته تا سه ماه خطر حمله‌ی قلبی کاهش‌یافته و ریه‌ها عملکرد بهتری خواهند داشت. فواید درازمدت ترک سیگار نیز شامل کاهش خطر بیماری‌های قلبی کرنر ( انسداد شرائن اکلیلی قلب )، سکته، سرطان ریه و دیگر سرطان‌هاست.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040