۸ اسفند ۱۳۹۵

علائم هشدار دهنده بیماری لوزالمعده

۸ اسفند ۱۳۹۵ 3537 بازدیدکننده 0 نظر
علائم هشدار دهنده بیماری لوزالمعده در این مقاله می خوانید

لوزالمعده غده‌ای است پهن که در بخش فوقانی شکم جای گرفته است. با علائم نشان دهنده ی بیماری این عضو آشنا شوید. ...

علائم هشدار دهنده بیماری لوزالمعده

لوزالمعده یا پانکراس

لوزالمعده غده‌ای است پهن که در بخش فوقانی شکم و در پشت معده جای گرفته است. این عضو سه بخش اصلی دارد، از جمله سر، تنه و دم. غده‌ی پانکراس هم درون‌ریز است ( ترشحاتی با نام هورمون وارد خون می‌کند ) و هم برون‌ریز ( ترشحات را بیرون از بدن می‌فرستد ). پانکراس آنزیم‌هایی که به هضم چربی، پروتئین و کربوهیدرات‌ها کمک می‌کنند را به روده می‌فرستد.

 

تغییر در مدفوع

بیماری لوزالمعده

رنگ روشن مدفوع نشانه‌ی جذب ضعیف مواد غذایی است. آنزیم‌های تولید شده در لوزالمعده به هضم غذا کمک می‌کنند. با بیماری این عضو آنزیم‌های لازم برای هضم چربی دیگر وجود ندارند و مدفوع رنگی روشن پیدا خواهد کرد. همچنین ممکن است حالت مدفوع کمی روغنی شود.

بروز گه گاه این حالات به خاطر مشکلات گوارشی شاید باشد اما اگر زیاد تکرار شدند نزد پزشک بروید.

 

دردهای داخلی

بیماری لوزالمعده

درد شکم شما شاید به علت التهاب لوزالمعده  یا سرطان شایع پانکراس باشد. البته بروز این درد به شکل‌های مختلفی خواهد  بود.

درد ممکن است از وسط شکم شما شروع شده و به پایین کمر برسد. این درد اغلب برای زمان زیادی با شما همراه خواهد بود. تشخیص نادرست سرطان لوزالمعده و دیگر مشکلات معده بین پزشکان رواج زیادی دارد. البته باید بدانید مشکلات زیادی هستند که باعث تیر کشیدن معده‌ی شما خواهند شد و با احساس هر دردی نباید فوراً بترسید.

 

دیابت

بیماری لوزالمعده

هورمون‌های تولید شده توسط لوزالمعده با بالا بردن سطح قند خون به تولید انسولین کمک خواهند کرد. با آسیب دیدن پانکراس اغلب فرد دچار دیابت نوع 2 خواهد شد. اگر فردی از قبل به دیابت مبتلا باشد با بیماری لوزالمعده شرایط او حادتر و گاه غیرقابل‌کنترل می‌شود. این تغییرات ناگهانی ممکن است با سرطان لوزالمعده مرتبط باشند.

 

حالت تهوع با خوردن همبرگر

بیماری لوزالمعده

بعد از خوردن یک غذای چرب دچار حالت تهوع و استفراغ می‌شوید؟ بهتر است کمی بیشتر دقت کنید. هورمون‌های تولیدی در لوزالمعده به دستگاه گوارشی در هضم غذاهای چرب کمک می‌کند و با بیماری این عضو توانایی بدن برای تجزیه‌ی چربی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. اغلب غذاهای چرب مانند همبرگر یا پیتزا برای شما مشکل‌ساز شده و باعث بروز حالت تهوع می‌گردند.

 

کاهش وزن

بیماری لوزالمعده

اگر می‌بینید وزنتان در حال کاهش است – خصوصاً اگر هریک از مشکلات بالا را نیز دارید – باید آن را جدی بگیرید. این کاهش وزن شاید به خاطر مشکلات گوارشی ناشی از سرطان لوزالمعده یا بیماری‌های دیگر باشد. نباید بترسید. برخی دیگر از بیماری‌ها مانند مشکلات تیروئید نیز باعث کاهش وزن شما  خواهند شد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040