۱۹ مرداد ۱۳۹۴

ایدز، پیشگیری و درمان

۱۹ مرداد ۱۳۹۴ 2611 بازدیدکننده 0 نظر
ایدز، پیشگیری و درمان در این مقاله می خوانید

ایدز سندروم نقص ایمنی بدن است. ایدز بر اثر ویروس نقص ایمنی بشر با HIV ایجاد می‌شود و در پیشرفته‌ترین مرحله از عفونت HIV خود را نشان می‌دهد. ...

ایدز، پیشگیری و درمان

ایدز یا HIV از طریق خون یا مایعات آلوده منتقل می‌شود، مانند ترشحات جنسی. باگذشت زمان ویروس به سیستم ایمنی بدن حمله کرده و روی سلول‌های خاصی به نام CD4 تمرکز می‌نماید. این سلول‌ها برای حفاظت از بدن در مقابل عفونت و سرطان‌ها بسیار مهم هستند. به‌تدریج تعداد سلول‌های CD4 در بدن کم می‌شود. درنهایت به سطح بسیار پایینی رسیده و سیستم ایمنی بسیار ضعیف می‌شود. حالا دیگر بدن نمی‌تواند با انواع خاصی از عفونت و سرطان مبارزه کند. مرحله‌ی آخر عفونت HIV را ایدز می‌نامند.

 

تاریخچه‌ی ایدز چیست؟

تاریخچه‌ی ایدز

تحقیقات دقیقی به دانشمندان کمک کرده‌اند تا جایی که ایدز از آن آمده است را پیدا کنند. تحقیقات نشان می‌دهند ویروس HIV در ابتدا در آفریقا بوده است. در اوایل قرن بیست این ویروس از افراد مبتلا به دیگران منتقل‌شده است، زمانی که انسان‌ها در حین شکار شامپانزه با خون‌آلوده تماس یافتند. با آزمایش نمونه‌های خون نگهداری شده دانشمندان شواهدی یافته‌اند که افرادی در حدود سال 1959 به ایدز مبتلا بوده‌اند.

بسیار مهم است به یاد داشته باشید که ویروس از طریق فعالیت‌های جنسی و ارتباط با خون یا ترشحات آلوده منتقل می‌شود. در آفریقا که به‌عنوان مرکز ایدز شناخته می‌شود اغلب علت ابتلای افراد به ایدز روابط جنسی است.

 

علائم ایدز چیست؟

علائم ایدز

ازآنجایی‌که سلول‌های CD4 سیستم ایمنی آسیب زیادی دیده‌اند افراد مبتلا به ایدز اغلب نشانه‌هایی از عفونت یا سرطان‌های غیرعادی دارند. کاهش وزن شدید و بدون دلیل نیز از نشانه‌های دیگر است.

افراد مبتلا به ایدز ممکن است نشانه‌هایی از ذات‌الریه نیز داشته باشند. همچنین احتمال ابتلا به ذات‌الریه نیز در آنان بیشتر است. همچنین احتمال ضعف، تشنج یا اختلالات روحی نیز در این افراد زیاد است. شکایت از التهاب‌های دردناک نیز ممکن است در این افراد دیده شود که براثر عفونت مخمر مری است. افراد دیگری بر اثر عفونت مغز با ویروس HIV علائمی مانند گیجی یا کم‌خوابی دارند.

 

ایدز چگونه تشخیص داده می‌شود؟

تشخیص ایدز

تست ایدز دومرحله‌ای است که شامل یک تست تصویری و یک تست تأییدی می‌باشد. اولین مرحله اغلب تست تصویری است که به دنبال آنتی‌بادی‌هایی برابر با HIV می‌گردد. نمونه برای تست از خونی که از رگ یا انگشت فرد گرفته می‌شود به دست می‌آید و یا از طریق نمونه از دهان یا نمونه‌ی ادراری. نتایج در چند دقیقه یا چند روز بعد آماده می‌شوند، بستگی به روش مورداستفاده دارد. اگر جواب تست تصویری مثبت باشد یک تست تأییدی دیگر انجام می‌شود. این تست آنتی‌بادی‌ها را تشخیص می‌دهد تا ترکیب خاص ویروس را مشخص کند. تست تأییدی لازم است زیرا تست تصویری صحت کمتری دارد . گاهی ممکن است باوجود مثبت بودن تست تصویری فرد دارای ویروس HIV نباشد.

 

درمان ایدز چگونه است؟

درمان ایدز

تنها داشتن ویروس HIV دلیل ابتلا به ایدز نیست. ایدز مرحله‌ی پیشرفته‌ی عفونت HIV است و فرد باید به سیستم ایمنی‌اش نیز آسیب واردشده باشد.

داروهایی که با HIV مبارزه می‌کنند داروهای ضدویروسی هستند. داروهای ضدویروسی مختلف از چند جهت ویروس ایدز را هدف قرار می‌دهند. زمانی که این داروها در ترکیب باهم استفاده می‌شوند در سرکوب ویروس بسیار موثراند.

 

درمان ایدز در زنان باردار

درمان ایدز در زنان باردار

در درمان ایدز در زنان باردار مبتلا به عفونت HIV دو هدف وجود دارد: درمان عفونت مادر و کاهش خطر انتقال HIV از مادر به کودک. با درمان مادر در زمان بارداری و زایمان و ادامه‌ی درمان برای کودک پس از تولد، خطر ایدز به کمتر از 2 درصد کاهش می‌یابد.

همان آزمایش‌ها و ترکیب‌های دارویی ضدویروسی که برای افراد غیر باردار استفاده می‌شود برای زنان باردار نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

آیا ایدز قابل‌پیشگیری است؟

پیشگیری از ایدز

تنها ارتباط دو نفر در افراد یک همسری خطر انتقال جنسی ایدز را حذف می‌کند. استفاده از روش‌های ممانعتی مانند کاندوم در حین رابطه‌ی جنسی خطر ابتلا به ایدز را کاهش می‌دهد. زمانی که فرد در معرض ویروس قرارگرفته ، مصرف برخی داروها خطر عفونت HIV را کاهش می‌دهد.

برای پیشگیری از عفونت از طریق سرنگ می‌توان با یک دست سرنگ را لمس کرد و از سوزن‌های مدرن‌تر استفاده نمود. اگر در محیط‌هایی با خطر بالا کار می‌کنید استفاده از دستکش، روپوش بلند، ماسک و محافظ چشم می‌تواند خطر اینکه در معرض ترشحات آلوده قرار بگیرید را تا حد زیادی کم کند. در افرادی که اعتیاددارند استفاده از سرنگ‌های تمیز و عدم استفاده‌ی مشترک از یک سرنگ تا حد زیادی خطر را کاهش می‌دهد.

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040