۱ مهر ۱۳۹۳

وضع حمل دوقلوها

۱ مهر ۱۳۹۳ 43103 بازدیدکننده 0 نظر
وضع حمل دوقلوها در این مقاله می خوانید

آیا شما نیز در انتظار تولد دوقلوهای خود هستید؟ مسلما شما نگرانی های زیادی دارید. این مقاله به شما کمک می کند. ...

وضع حمل دوقلوها

انتظار دوقلو داشتن می‌تواند استرس آور و پرهزینه باشد! علاوه بر تفاوت در اینکه باید چقدر غذا بخورید و چه تعداد کالسکه بخرید، باید درباره زایمان و وضع حمل نیز اطلاعاتی داشته باشید.  

 

زایمان بسیاری از بارداری‌های دوقلو زودتر از بارداری‌های غیر دوقلو اتفاق می‌افتد. به این دلیل که بارداری‌های دوقلو احتمالاً مشکلات بیشتری دارند و باعث زایمان زودتر یا سزارین می¬شوند. اگر شما و دوقلوهایتان تاکنون مشکلی در سلامتی¬تان نداشته‌اید، می‌توانید آن‌ها را در هفته چهلم (دوره کامل) به دنیا بیاورید. مهم نیست که بارداری¬تان چقدر طول بکشد، هنگام زایمان، کودکان دقیقاً مورد نظارت قرار می‌گیرند تا شما امن‌ترین زایمان را داشته باشید. 

 

بیش از 50% از دوقلوها زودرس متولد می‌شوند و تولد دوقلوها احتمال خطر بیشتری برای ضربان قلب و موقعیت کودک را به همراه دارد.  در اغلب موارد اگر فرزندتان زودرس متولد شود، صرف‌نظر از نوع زایمان، احتمال بیشتری دارد که دچار مشکل شوند. اگر پیش از هفته 36 زایمان کنید، پزشک حتماً تکامل ریه‌های آن‌ها را کنترل می‌کند. اگر آن‌ها کاملاً آماده متولد شدن نیستند، ممکن است به شما آمپول استروئید تزریق کنند. در این وضعیت پزشکتان سعی می‌کند زایمان را تا زمانی که استروئید به رشد ریه‌ها کمک کند، به تأخیر بیندازد. نوع زایمان و زمان آن، به نوع دوقلوها و نوع قرارگیری آن‌ها بستگی دارد.

 

بارداری دوقلوی شما چگونه است؟

بسته به "نوع" بارداریِ دوقلوی شما، زایمان نیز ممکن است متفاوت باشد. بسیاری از پزشکان سعی می‌کنند بفهمند که آیا هر کدام از دوقلوها در کیسه خود هستند یا خیر. اگر دوقلوها در یک کیسه باشند، ممکن است پزشکتان از شما بخواهد در هفته 36 یا 37 زایمان انتخابی داشته باشید. اگر آن‌ها در کیسه‌های جدا باشند، ممکن است بتوانید آن‌ها را در هفته 40 به دنیا بیاورید. 

دوقلوهایی که در یک کیسه هستند (monochorionic) اغلب نسبت به دوقلوهایی که در کیسه‌های جدا هستند، در خطر بیشتری قرار دارند. از آنجایی که احتمال مشکلات با ادامه یافتن بارداری بیشتر می‌شود، ممکن است زایمان القایی داشته باشید. ممکن است پزشکتان برای شروع انقباضات در هفته 36 یا 37 به شما دارو دهد. اگر می‌خواهید به جای زایمان طبیعی، سزارین داشته باشید، پزشکتان احتمالاً آن را برای همین زمان برنامه‌ریزی می‌کند.

 

موقعیت دوقلوها هنگام زایمان

بارداری دوقلو

موقعیت دوقلوها نقش مهمی در انتظاراتتان از زایمان دارد. بسته به موقعیت قرارگیری آن‌ها در رحمتان، ممکن است نتوانید نوع وضع حمل خود را انتخاب کنید. گاهی اوقات نوع جای گیری جنین، سزارین را تنها راه وضع حمل می‌کند. هنگام زایمان یا القای زایمان، دوقلوهای شما ممکن است در یکی از موقعیت‌های زیر باشند:

وضعیت ورتکس/ ورتکس: سر هردو جنین به سمت پایین است. این بهترین موقعیت است مخصوصا اگر بخواهید زایمان طبیعی داشته باشید. 

 

وضعیت ورتکس/ بریچ: سر اولین کودک و پاها یا باسن کودک دوم به سمت پایین است. اگر می‌خواهید زایمان طبیعی داشته باشید، این دومین وضعیتِ مناسب است. بسیاری از اوقات اولین کودک طبیعی متولد می‌شود و دومین کودک نیز تکان می‌خورد یا جابجا می‌شود تا طبیعی متولد شود.

 

وضعیت بریچ/ ورتکس یا بریچ/ بریچ: پاها یا باسن اولین کودک به سمت پایین است؛ دومی یا سرش پایین است یا همان وضعیت کودک اول را دارد. این موقعیت می‌تواند زایمان طبیعی را با خطر همراه کند. اگر کودکانتان در این موقعیت باشند، پزشک احتمالاً به شما سزارین را پیشنهاد می‌دهد.

 

عرضی/ هر موقعیت دیگری: اولین کودک از سمت پهلو (به صورت افقی) در رحم شما قرار گرفته است. صرف‌نظر از موقعیت قرارگیری کودک دوم ، پزشکتان احتمالاً سزارین را به شما پیشنهاد می‌کند.

 

به طور کلی اگر اولین کودک سرش به سمت پایین باشد، احتمال اینکه به صورت طبیعی متولد شود زیاد است. احتمال دارد که کودک دوم بتواند و یا نتواند طبیعی متولد شود. اگر سر اولین کودک به سمت پایین نیست، در اغلب موارد بهتر است که بدون توجه به موقعیت قرارگیری کودک دوم، سزارین انجام شود.

 

زایمان طبیعی دوقلوها

بارداری دوقلو

اگر سر هردو کودک به سمت پایین است، اغلب پزشکان زایمان طبیعی را پیشنهاد می‌کنند. در صورتی که زایمان طبیعی برای سلامتی شما یا کودکانتان خطرناک باشد، نسبت به سزارین پیچیدگی‌های کمتری دارد  حتی اگر قبلاً نیز سابقه سزارین داشته‌اید، زایمان طبیعی دوقلوها ممکن است.  پزشکتان قبل از زایمان و هنگام زایمان، شما و کودکانتان را کنترل می‌کند تا مطمئن شود زایمان طبیعی انتخاب بی‌خطری است.

   

پزشکان هنگام زایمان ضربان قلب دوقلوها را بررسی می‌کنند. اگر نشانه‌هایی از وجود مشکل را مشاهده کنند، ممکن است زایمان را جلو بیندازند. ممکن است پزشکان با دادن دارو برای افزایش انقباضات، به زایمان شما کمک کنند. این کار را وقتی انجام می‌دهند که زایمان به کندی پیش می رود. 

بسیاری از پزشکان تلاش می‌کنند که دومین کودک را کمتر از سی دقیقه پس از تولد کودک اول به دنیا بیاورند. اگرچه اگر ضربان قلب دومین کودک طبیعی باشد، محدودیت زمانی خاصی وجود ندارد. حدود 25% از قل های دوم، پس از اینکه کودک اول با زایمان طبیعی متولد می‌شود، از طریق سزارین به دنیا می‌آیند. این می‌تواند به دلیل مشکلاتی که کودک دوم دارد، و یا موقعیت قرارگیری خطرناک او باشد. 

 

سزارین دوقلوها

بیش از 60% از دوقلوها با سزارین متولد می‌شوند. گاهی اوقات سزارین "انتخابی" است، به این معنی که از قبل برنامه‌ریزی شده است. در مواقع دیگر در موارد اورژانسی انجام می‌شود: هیچ فردی جراحی را از قبل پیش‌بینی نمی‌کرد، و یا هنگام زایمان واژینال اتفاقی روی‌داده که سزارین را ضروری کرده است.  به طور کلی سزارین برای وضع حمل دوقلوها بی‌خطر و رایج است اما در همه موارد لازم نیست. 

 

سزارین انتخابی در بارداری دوقلوها

بارداری دوقلو

بسته به وضعیت سلامتی شما و دوقلوهایتان، ممکن است پزشکتان پیش از فرارسیدن زایمان طبیعی، سزارین را به شما پیشنهاد دهد. این کار وقتی انجام می‌شود که دوقلوهایتان در یک کیسه هستند و درد زایمان تا هفته 37م شروع نشده است. گاهی اوقات زایمان واژینال با خطر همراه است و برای جلوگیری از به خطر افتادن دوقلوها یا مادر، سزارین انجام می‌شود. در بسیاری از موارد، مادر نیز می‌تواند به درخواست خود وقتی که دوقلوها حداقل 36 هفته داشته باشند، سزارین انجام دهد.

 

سزارین اورژانسی در بارداری دوقلوها

سزارینی که از قبل برنامه‌ریزی نشده باشد، سزارین اورژانسی نامیده می‌شود. این کار وقتی اتفاق می‌افتد که ضربان قلب دوقلوها آهسته شده و یا مشکل دیگری وجود دارد. همچنین سزارین اورژانسی وقتی انجام می‌شود که اولین قل از طریق واژن متولد می‌شود اما زایمان قل دوم به خوبی پیش نمی رود. گاهی اوقات، وقتی زنی دوقلو باردار است، زایمان زودتر اتفاق می‌افتد و یا مشکل دیگری پیش می‌آید که سزارین اورژانسی را ضروری می‌کند. به طور کلی وقتی سزارین از قبل برنامه‌ریزی شود، با خطر کمتری همراه است.

 

متولد شدن دوقلوها

یادتان باشد که هیچ اشکالی ندارد که تمامی سؤالاتتان را درباره دوقلو داشتن، از پزشکتان بپرسید. او می‌تواند برایتان توضیح دهد که با توجه به نوع، رشد، و موقعیت قرارگیری دوقلوهایتان، باید چه انتظاری داشته باشید.  در نهایت ، از به دنیا آوردن دوقلوها نترسید! حتی اگر وضع حملتان غافلگیرکننده باشد، احتمال اینکه دوقلوهایتان سالم و سلامت باشند بسیار زیاد است.   

 

مطالب دیگری که ممکن است بپسندید

نظر کاربران

    شما هم می توانید در مورد این مطلب نظر بدهید.

    کاربر گرامی، لطفاً توجه داشته باشید که این بخش صرفا جهت ارائه نظرات شما درباره ی این مطلب در نظر گرفته شده است. در صورتی که سوالی در رابطه با این مطلب دارید یا نیازمند مشاوره هستید، فقط از طریق تماس تلفنی با بخش مشاوره اقدام نمایید.


    نام :
    ایمیل:
    متن مورد نظر:

    عضویت در خبرنامه wiki5040